Компании

все компании

Ціна нафти зростає, Brent біля $75 за барель

4 липня 2023 року, 11:42
Нафта помірно дорожчає вранці у вівторок.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:11 кв становить $75,02 за барель, що на $0,37 (0,5%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $0,76 (1%), до $74,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $0,36 (0,52%), до $70,15 за барель. Напередодні ці контракти знизилися в ціні на $0,85 (1,2%), до $69,79 за барель.

У понеділок Саудівська Аравія повідомила про продовження добровільного скорочення видобутку нафти в обсязі 1 млн барелів на добу на серпень. Таким чином, у серпні видобуток нафти в Саудівській Аравії залишиться на рівні близько 9 млн б/д.

Тим часом Росія в рамках зусиль із забезпечення балансу ринку добровільно скоротить у серпні поставки на нафтові ринки на 500 тис. барелів на добу за допомогою скорочення експорту на зазначену величину, заявив журналістам віце-прем'єр РФ Олександр Новак.

Спочатку нафта відреагувала на ці новини помірним позитивом, однак цього виявилося недостатньо для істотного ралі, зазначили аналітики Sevens Report Research.

Негативним фактором для ринку стала новина про те, що індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у червні знизився до 46 пунктів з 46,9 пункту місяцем раніше. Експерти, консенсус-прогноз яких наводить Trading Economic, очікували зростання до 47 пунктів.

Тим часом індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловості єврозони впав цього місяця до 43,4 пункту порівняно з 44,8 пункту в травні, згідно з остаточними даними Hamburg Commercial Bank (HCOB) і S&P Global. Раніше повідомлялося про зниження до 43,6 пункту. Підсумковий результат вказує на найрізкіше погіршення стану сектора з травня 2020 року, пише Trading Economics.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 222
Другие новости