Компании

все компании

Найбільша в Україні грибна ферма припинила роботу

4 липня 2023 року, 17:17
Грибне і компостне виробництво агропромислової групи компаній "Верес" у Каневі (Черкаська обл.) із липня 2023 року припинило виробництво, виробничі процеси припинено, обладнання законсервовано, повідомило грибне інформаційне агентство UMDIS.

За його даними, останнім часом компанія намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво, але безуспішно.

Як зазначається, левова частка врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху - мариновані гриби "Верес" відомі більшості жителів України.

Грибна ферма "Верес" складається з 36 камер вирощування печериць по 700 кв. м у кожній, що робить її найбільшою в Україні. У найкращі часи виробництво сягало 450 тонн грибів на місяць. Компостне виробництво становило до 3500 тонн компосту Ф2 на місяць. Підприємство працювало з 2004 року.

Причиною його закриття стали збитки за останній час.

Група компаній "Верес", що входить до промислово-інвестиційної групи "Смарт-Холдинг", є вертикально інтегрованим бізнесом у сфері FMCG, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, зокрема консервованої продукції, соусів. До російського вторгнення група об'єднувала два переробні та два сільськогосподарські підприємства, логістичний центр зі зберігання продукції та господарство з вирощування печериць. На потужностях групи щорічно перероблялося до 25 тис. тонн плодоовочевої продукції.

Продукція під ТМ "Верес" до війни постачалася більш ніж у 35 країн світу. Група входила до ТОП-3 виробників консервованих овочів в Україні.

"Смарт-Холдинг" - одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України. Інвестує в об'єкти гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, банківського сектору, сільського господарства, суднобудування, нерухомості та енергетики.




Просмотров: 317
Другие новости