Компании

все компании

Енерготрейдер "ЕКУ" перерахував до бюджету перші дивіденди в 17 млн грн

4 липня 2023 року, 13:07
"Енергетична компанія України" ("ЕКУ") спрямувала на виплату дивідендів за 2022 рік близько 17 млн грн.

Як зазначено в релізі компанії 4 липня, це перші дивіденди, отримані державою від нової енерготрейдингової компанії, яка розпочала свою комерційну діяльність у серпні минулого року.

Зазначається, що чистий прибуток "ЕКУ" за п'ять місяців 2022 року становив 33,9 млн грн.

Згідно з рішеннями уряду та Фонду держмайна (ФДМ) України, якому підпорядкована державна компанія, 50% цієї суми спрямовують на виплату дивідендів, 30% - на протидію збройній агресії російської федерації, 20% - на витрати, передбачені фінансовим планом компанії на 2023 рік, пояснили в компанії.

Таким чином, загалом до бюджету і на боротьбу з РФ "ЕКУ" спрямує 27 млн грн.

"У стислі терміни нам вдалося побудувати з нуля дієздатну компанію і вийти на запланований рівень прибутку. Держава зміцнила свої позиції на енергоринку і почала заробляти у висококонкурентних сегментах, де раніше майже не була присутня", - прокоментував генеральний директор "ЕКУ" Віталій Бутенко, слова якого наведено в релізі.

Як повідомлялося, АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ") - багатопрофільне енергопостачальне підприємство, що здійснює операції з купівлі, продажу та постачання енергоресурсів для комерційних клієнтів, у тому числі імпортно-експортними операціями. 100% акцій товариства належать державі.




Просмотров: 179
Другие новости