Компании

все компании

У Франції затримали за ніч 719 учасників заворушень

3 липня 2023 року, 12:50
Поліцейські та жандарми у Франції за ніч затримали 719 учасників заворушень, повідомляє в неділю вранці МВС країни.

Цей показник менший, ніж добою раніше: у суботу вранці влада поінформувала про 994 затриманих за ніч. А через кілька годин надійшли повніші дані про 1311 затриманих.

Загалом, як зазначають французькі ЗМІ, схоже, що нинішня ніч у містах країни пройшла дещо спокійніше, ніж попередні. Надійшли дані про 577 підпалів автомобілів, а також - про пожежі в 74 будівлях. Крім того, хулігани спробували атакувати 10 казарм жандармерії та шість відділків муніципальної поліції. Усі ці показники - нижчі за суботні.

За даними МВС Франції, за ніч поранення дістали 54 поліцейських і жандармів (днем раніше - 79).

Один із найнебезпечніших інцидентів стався в паризькому передмісті Л'Аї-ле-Роз, де хулігани підпалили машину і, прагнучи використати її як таран, спрямували в бік будинку мера. Один із дітей градоначальника дістав поранення. У поліції кваліфікували подію як замах на вбивство і ведуть розслідування.

Порядок у містах Франції в ніч на неділю забезпечували 45 тис. співробітників поліції і жандармерії.

У суботу відбувся похорон підлітка, якого у вівторок у передмісті Парижа - Нантері - застрелив співробітник поліції. Юний житель Франції, будучи за кермом машини, відмовився зупинитися на вимогу правоохоронців. Далі один із поліцейських вистрілив у нього. Тепер триває розгляд, щоб зрозуміти, чи правильно діяв цей поліцейський. Цей інцидент і спровокував хвилю нічних заворушень, що не вщухла досі, по всій країні.

теги: Франція



Просмотров: 247
Другие новости