Компании

все компании

"Нібулон" інвестує EUR27 млн у будівництво нового елеватора та заводу

3 липня 2023 року, 11:42
ТОВ "СП "Нібулон" (Миколаїв), один із найбільших операторів на зерновому ринку України, залучило EUR27 млн від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO) на збільшення потужностей філії "Бессарабська" в Ізмаїлі, де буде зведено елеватор і борошномельний завод, повідомила пресслужба компанії у Facebook.

"Ми надзвичайно вражені швидкістю ухвалення рішень і підтримкою з боку Данії в ці непрості для української економіки часи. Нам справді необхідно дедалі більше таких позитивних сигналів, щоб інші могли їх наслідувати", - зазначила фінансовий директор компанії "Нібулон" Ольга Бабаніна.

За інформацією зернотрейдера, на залучені кошти буде побудовано елеватор для одночасного зберігання 118,5 тис. тонн зернових і високотехнологічний сучасний млин потужністю 750 тонн/добу.

Це інфраструктурне рішення дасть змогу "Нібулону" наростити пропускну експортну спроможність філії до 300 тис. тонн на місяць, постачати борошно як на внутрішній ринок, так і служити інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program через порти Дунаю, пояснили в компанії.

Крім того, додали в компанії, будівництво нових виробничих потужностей дасть змогу збільшити кількість робочих місць у регіоні та залучити до роботи 100 фахівців.

Як повідомлялося, фінансування здійснюється в рамках соціальної програми данського інвестиційного фонду, створеного для України. Про запуск програми було оголошено в травні під час Українського інвестиційного форуму в Копенгагені.

ТОВ "СП "Нібулон" створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію більш ніж у 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Втрати "Нібулона" від повномастабного вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей і створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.




Просмотров: 223
Другие новости