Компании

все компании

Нафта стабільна, Brent торгується біля $75,44 за барель

3 липня 2023 року, 11:25
Ціни на нафту еталонних марок незначно підвищуються під час торгів у понеділок після зростання за підсумками червня і зниження за підсумками другого кварталу.

Ціна вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:04 мск становить $75,44 за барель, що на 3 центи вище за показник на закриття попередньої сесії. У п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,90 (1,2%) - до $75,41 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросли на 1 цент і досягли $70,65 за барель. За підсумками попередньої сесії вони зросли на $0,78 (1,1%) - до $70,64 за барель.

За червень Brent піднялася в ціні на 3,1%, проте за другий квартал просіла на 6,1%. Ціна WTI за підсумками минулого місяця збільшилася на 3,8%, проте у квітні-червні котирування впали на 6,7%.

Для глобального бенчмарка Brent місячне зростання стало першим з початку року, а квартальний спад - четвертим поспіль, зазначає MarketWatch.

Останніми тижнями підтримку нафті надала новина про угоду ОПЕК+ і добровільне рішення деяких країн, зокрема Саудівської Аравії, скоротити видобуток, сказав аналітик StoneX Фавад Разакзада.

"Скорочення видобутку означає, що попит може істотно перевершити пропозицію, якщо члени ОПЕК+ дотримуватимуться умов угоди", - сказав він.

Тим часом кількість діючих бурових установок у Штатах минулого тижня знизилася на 8 одиниць і становила 674, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Показник йде вниз дев'ять тижнів поспіль, чого не спостерігалося з липня 2020 року.

У нафтовому секторі кількість бурових знизилася на 1 одиницю і склала 545, опустившись до мінімуму з квітня минулого року. Кількість діючих установок для видобутку природного газу впала на 6 одиниць, до 124, оновивши мінімум з лютого 2022 року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 284
Другие новости