Компании

все компании

Київська область хоче купити 43 шкільні автобуси за 128 млн грн

1 липня 2023 року, 10:13
Департамент науки і освіти Київської обласної держадміністрації (КОДА) до 31 жовтня 2023 року має намір закупити 43 шкільні автобуси на очікувану суму 127,84 млн грн.

Згідно з оголошеними 28 червня торгами за процедурою запиту ціни пропозиції, такі пропозиції приймаються до 3 липня.

Технічними характеристиками визначено, зокрема, що автобуси мають бути випущені не раніше 2022 року, мати від 26 сидячих місць для школярів і двох - для осіб, які їх супроводжують, і членів екіпажу, відповідати екостандарту Євро 5.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою від 28 квітня 2023 року затвердив Порядок та умови надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам (у поточному році субвенція становить 1 млрд грн) на придбання шкільних автобусів.

Закупівлю проводять із використанням електронного каталогу (ProZorro Market) за процедурою запиту ціни пропозицій, яка дає змогу замовнику обрати найкращу цінову пропозицію за чотири дні та є нижчою, ніж у відкритих торгах.

Шкільні автобуси купують за умови співфінансування з держбюджету (щонайменше 70%) та місцевих бюджетів.

Субвенція бюджету Київської області становить 87,95 млн грн.

Як повідомлялося, низка областей уже провели або проводять такі закупівлі. Зокрема, найкращою пропозицією в оголошеній 23 червня аналогічній процедурі придбання 28 шкільних автобусів Одеської ОДА стала пропозиція Торгового дому "Еталон Авто" з автобусами Чернігівського автозаводу за 82,46 млн грн. Другою була пропозиція АТ "Дніпропетровськ-Авто" (корпорації "УкрАвто") з автобусами ЗАЗ за 82,6 млн грн (очікувана ціна закупівлі).




Просмотров: 343
Другие новости