Компании

все компании

Україна отримала гранти від США і Фінляндії на $1,215 млрд

30 червня 2023 року, 11:11
Державний бюджет України в четвер отримав грантові кошти в розмірі $1,215 млрд через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку: $1,2 млрд від США і ;15 млн від Фінляндії.

"Грантові кошти надано як частину п'ятого додаткового фінансування в рамках проєкту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні (PEACE in Ukraine). Метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних і гуманітарних, не пов'язаних зі сферою безпеки та оборони", - повідомило Міністерство фінансів у четвер.

Воно уточнило, що залучене грантове фінансування спрямують на оплату праці працівників державних органів і педагогічних працівників, пенсійних виплат, а також виплати за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям та виплати житлово-комунальних субсидій).

Мінфін додав, що у співпраці з компанією Делойт Консалтинг, що реалізує проєкт USAID SOERA, реалізує моніторинг використання прямої бюджетної підтримки уряду США, а з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers Ukraine - перевірку за узгодженими процедурами з метою визначення допустимих державних видатків, здійснених Україною у 2022 році.

Вказується, що розмір програми PEACE in Ukraine сягнув $16,5 млрд та EUR1,4 млрд (позики МБРР, кредити MIGA, гранти Цільового фонду багатьох донорів).




Просмотров: 312
Другие новости