Компании

все компании

Швейцарія заблокувала реекспорт танків Leopard 1 для України

29 червня 2023 року, 10:01
Влада Швейцарії повідомила, що відхилила запит компанії з виробництва озброєнь Ruag AG на дозвіл на продаж у ФРН майже сотні танків Leopard 1 A5 для подальшої їх передачі Україні.

"Федеральна рада 28 червня відхилила запит від Ruag AG, що стосується експорту 96 танків Leopard 1 A5, призначених Україні, оскільки це суперечить чинному законодавству", - йдеться в заяві Федеральної ради Швейцарії, опублікованій у середу.

У раді пояснили, що такий продаж став би порушенням чинного у Швейцарії законодавства. Крім того, угода "порушила б позицію Швейцарії про нейтралітет".

Ruag AG 27 червня направила владі експортний запит на перепродаж 96 старих і непрацюючих танків Leopard 1 A5. Наразі танки перебувають на зберіганні в Італії, і їм необхідний ремонт у Німеччині, перш ніж їх відправлять куди-небудь.

Leopard 1 - основний бойовий танк ФРН до 1980-х років. Вироблявся з 1965 по 1984 рік, стояв на озброєнні ФРН до 2010 року. Понад десяток країн досі мають його у складі своїх збройних сил, включно з Грецією, Туреччиною, Бразилією, Італією, Чилі, Австралією, Канадою; танк постійно модернізують. Загалом випустили понад 4,7 тис. танків цієї моделі. Танк оснащений 105-міліметровою нарізною гарматою, боєзапас - 60 снарядів. На танку встановлено оптичний стереоскопічний далекомір, бінокулярний, монокулярний із нічним каналом і телескопічний приціли. Швидкість Leopard 1 на шосе - 62 км/год, запас ходу - 600 км.




Просмотров: 189
Другие новости