Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються в четвер

29 червня 2023 року, 12:16
Тиск на ринки чинили заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, який укотре підтвердив, що американський ЦБ не завершив цикл посилення грошово-кредитної політики. Під час форуму Європейського центрального банку (ЄЦБ) у Сінтрі в середу Пауелл сказав, що більшість керівників ФРС бачать можливість ще щонайменше двох підвищень базової ставки.

Ринки акцій Китаю і Гонконгу знижуються в четвер за відсутності нових стимулів від влади КНР, на які розраховують інвестори. Раніше цього тижня прем'єр Держради КНР Лі Цян заявив, що влада країни, як і раніше, розраховує домогтися зростання китайського ВВП на 5% поточного року і готова вживати стимулюючих заходів.

Фондовий індекс Shanghai Composite втрачає 0,2%, гонконгський Hang Seng - 1,4%.

У лідерах зниження в Китаї - акції технологічних компаній, зокрема Inspur Electronic (-5,8%), Talkweb Information (-4,6%), Hongbo (-2,2%).

Напередодні стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість введення нових обмежень на експорт до КНР чипів для сфери штучного інтелекту.

У Гонконзі дешевшають акції Wuxi Biologics (-5,4%), Li Ning (-5,6%), Budweiser Brewing (-4,6%), Anta Sports (-4,3%), Meituan (-2,1%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 0,2% під час торгів на тлі позитивних статданих.

Темпи зростання роздрібних продажів у Японії в травні прискорилися до 5,7% у річному вираженні, йдеться у звіті міністерства економіки, торгівлі та промисловості країни. У квітні, згідно з переглянутими даними, цей показник збільшився на 5,1%, а не на 5%, як повідомлялося раніше. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав прискорення темпів зростання в травні до 5,4%.

Роздрібні продажі в Японії збільшуються 15-й місяць поспіль завдяки повному скасуванню карантинних обмежень.

Індекс споживчої довіри, згідно з даними уряду Японії, у червні зріс до максимальних із січня 2022 року 36,2 пункту з 36 пункту місяцем раніше.

Котирування акцій японських чіп-мейкерів зростають завдяки позитивній звітності їхнього американського конкурента - Micron Technology. Вартість паперів Advantest зросла на 2,7%, Tokyo Electron - на 2,9%, Micronics Japan - на 2,4%.

Акції південнокорейського виробника чипів пам'яті SK Hynix Inc. подорожчали на 1,8%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi втрачає 0,2% на торгах у четвер, австралійський S&P/ASX 200 - 0,1%.




Просмотров: 166
Другие новости