Компании

все компании

Український Центр в Албанії: місце для оздоровлення та творчого відпочинку

28 червня 2023 року, 16:49
Український Центр в Албанії: місце для оздоровлення та творчого відпочинку

В Дурресі (Албанія) відкрився Український ретрит-центр, який запрошує українців до відновлювальних тілесних і духовних практик – у затишних номерах на березі Адріатичного моря. 

“Албанія – маленька та прекрасна країна на Балканах із давньою та потужною історією, яка гостинно відчинила двері для українців. Наші співвітчизники організуються у ком'юніті, відкривають бізнеси та допомагають іншим людям. Український Центр у Дурресі пропонує для наших співвітчизників, емоційний та фізичний стан яких потребує турботи та догляду, серію відновлювальних та підтримуючих заходів у домашній сімейній обстановці, у затишних 2-3 місцевих номерах на березі Адріатичного моря”, – повідомляють організатори Українського Центру в Дурресі.

“Сімейні сніданки та вечері української та середземноморської кухні – здорове, смачне та домашнє – стануть чудовим доповненням відпочинку. Господарі готують самі, з любов'ю до гостей та турботою про якість продуктів. Албанські продукти – завжди свіжі, натуральні, дешеві. Враховуючи зростання цін в Україні та Європі, албанський чек порадує всіх”, – кажуть організатори Українського Центру в Дурресі.

“В античні часи Дуррес, одне з найстаріших міст Албанії, був одним із світових центрів шанування богині Афродіти (Венери). З різних кінців світу сюди приходили паломники і робили їй підношення з проханнями про красу, кохання, достаток та здоров'я. Ці стародавні енергії досі просочують вулиці міста, узбережжя та гори, які буквально купаються у світлих та сильних еманаціях Афродіти… Тому для жінок в Центрі створили окремі турботливі програми. За допомогою фахівців-реабілітологів з усіх сфер – тілесної, психоемоційної та духовної – тут проводяться 7-денні експрес курси, які включають фізичну та психоемоційну терапію, антистрес косметологію (за запитом) і  арт терапію”, – наголошують організатори Українського Центру в Дурресі.

Ці практики, зокрема, складаються з відвідування місць Сили, заняття йогою та цигун, малювання та танців, співів та добаюкування себе, елементів віпасани: “У календарі зустрічей та заходів Центру – майстер класи відомих майстрів йоги, саунд хилингу, вокалу, медитації. Також плануються концерти українських музикантів. Навколо ретрит-центру вже вирує життя, всі наші, хто приїжджає сюди, обов'язково зайдуть привітатись, повечеряти та посидіти з друзями”.

Сімейні пари з України та інших країн, а також на жінок тут чекають із липня по жовтень.

Також Український Центр в Дурресі приймає заявки на будь-які види завдань, що виникають у українців: від оренди, продажу та експлуатації квартири – до пошуку потрібного лікаря, спеціаліста, автомобіля тощо.

“Ми допоможемо вам почуватися вдома! Ми маємо надію, що часом до Албанії приїдуть багато наших громадян, які потребують мати своє, українське, не тільки вдома, а і на чужині”, – підкреслюють організатори Українського Центру в Дурресі.





Просмотров: 325
Другие новости