Компании

все компании

Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта

28 червня 2023 року, 12:50
Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта стерлінгів на торгах у середу, незначно дешевшає в парі з єною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,08%, ширший WSJ Dollar Index - 0,1%.

Опубліковані у вівторок статдані показали, що економіка США зберігає стійкість, і це дає можливість Федеральній резервній системі (ФРС) продовжувати посилення грошово-кредитної політики.

Індекс споживчої довіри в країні в червні зріс до максимуму з січня 2022 року, а продажі новобудов у травні були найвищими з лютого минулого року.

Курс євро до долара, за даними на 9:15 кв, становить $1,0951 порівняно з $1,0961 на закриття попередньої сесії.

Президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард напередодні дала зрозуміти, що регулятор навряд чи зможе завершити цикл посилення грошово-кредитної політики найближчим часом.

"Малоймовірно, що в найближчому майбутньому ми зможемо констатувати з повною впевненістю, що ставки досягли свого піку", - сказала Лагард під час форуму ЄЦБ у Сінтрі у вівторок.

"Наша робота ще не закінчена. Якщо економічні прогнози істотно не зміняться, ми продовжимо підвищувати ставки в липні", - йдеться в заяві Лагард, опублікованій на сайті ЄЦБ.

Вартість фунта опустилася під час торгів до $1,2736 з $1,2751 напередодні.

Курс долара до ієни становить 143,94 ієни проти 144,07 ієни на закриття ринку у вівторок.




Просмотров: 169
Другие новости