Компании

все компании

На ринок Узбекистану виходить один із найбільших світових портових операторів ОАЕ

27 червня 2023 року, 22:21
Dubai Port World (ОАЕ) та Abu Dhabi Uzbekistan Investment (Узбекистан) підписали угоду про створення спільного підприємства.

В Узбекистані Dubai Port World спільно з локальним партнером Abu Dhabi Uzbekistan Investment займеться створенням сучасної логістичної інфраструктури у вільних економічних зонах та розвитком електронної комерції.

Також спільне підприємство працюватиме над спрощенням доступу до глобальних ринків для експортерів та імпортерів із Узбекистану. Сторони планують реалізувати це завдання через розвиток електронної комерції.

Нагадаємо, що Abu Dhabi Uzbekistan Investment була створена відповідно до указу Президента Шавката Мірзійоєва, Фонду реконструкції та розвитку Узбекистану та Абу-Дабійського фонду розвитку з метою розширення та зміцнення двосторонньої співпраці між країнами. Минулого року компанія придбала 100% частки у готелі Hyatt Regency Tashkent, сума операції склала 87 мільйонів доларів.

Після підписання угоди з DP World сума інвестицій Abu Dhabi Uzbekistan Investment в економіку Узбекистану досягла 170 мільйонів доларів.

DP World – один із найбільших світових портових операторів. Компанія знаходиться під управлінням Dubai World, що належить уряду ОАЕ. DP World забезпечує логістику 10% світової торгівлі через свою глобальну мережу портів та терміналів, вільні економічні зони, хаби та морські служби.


По материалам: https://uzbekistan.us7.list-manage.com





Просмотров: 434
Другие новости