Компании

все компании

Глави МВС України та Польщі обговорили гуманітарну та військову допомогу для України

27 червня 2023 року, 11:08
Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував польському колезі Маріушу Камінському за надану допомогу в ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС, обговорили гуманітарну та військову допомогу Україні, повідомляє МВС України.

У повідомленні міністерства в Телеграм-каналі в понеділок значиться, що Клименко зустрівся в Жешуві (Польща) з міністром внутрішніх справ і адміністрацій Польщі Маріушем Камінським.

"Основним питанням зустрічі міністрів за участю голів прикордонних служб, поліції та рятувальних служб України та Республіки Польща стало питання допомоги Україні - гуманітарної та військової", - йдеться в повідомленні.

"Клименко подякував польському колезі за сприяння в ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. З перших годин ліквідації наслідків трагедії українські рятувальники використовували човни, генератори, автоцистерни та помпи, які одразу після підриву ГЕС надала Польща", - інформують у МВС.

"Допомога потрібна була саме в ті дні. Наші польські колеги швидко відреагували та надали її вчасно. Тому ще раз хочемо подякувати всьому польському народу за допомогу, яку він нам надає з першого дня війни, і в будь-яких проблемах, що супроводжуються війною", - наводяться в повідомленні слова міністра.

Як повідомлялося раніше з посиланням на міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі, Польща відправить українським силовим підрозділам, які підпорядковуються МВС України - Нацгвардії, поліції та Державній прикордонній службі, - тисячі автоматів і мільйони патронів.

"На даний момент найважливішим є зброя. Незабаром ми починаємо постачання зброї для Нацгвардії України, для штурмових бригад української поліції та Прикордонної служби. Це будуть тисячі автоматів, мільйони набоїв, які дадуть змогу ефективно боротися українським захисникам, захисникам Європи", - заявив Камінський під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою МВС України Ігорем Клименком у Жешуві в понеділок у Жешуві.

Камінський також повідомив про додаткові заходи з підтримки військової медицини в Україні. За його словами, поранені українські військовослужбовці можуть розраховувати на медичну допомогу в госпіталях, підпорядкованих міністерству оборони Польщі. "Ми також побудуємо і забезпечимо обладнанням польові госпіталі для офіцерів Нацгвардії, працівників української поліції та прикордонників, які дістали поранення під час бойових дій", - сказав міністр.




Просмотров: 178
Другие новости