Компании

все компании

Долар помірно знижується до євро і фунта, але слабко зростає до єни

27 червня 2023 року, 11:59
Долар США загалом стабілізувався у вівторок: американська валюта помірно знижується до євро і фунта стерлінгів, але слабко зростає до японської єни.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,06%, ширший WSJ Dollar Index - 0,14%.

Пара євро/долар за даними на 9:04 кв у вівторок торгується на рівні $1,0921 порівняно з $1,0909 на закриття попередньої сесії, євро додає близько 0,1%.

Курс фунта до долара зміцнився також на 0,1%, до $1,2729 з $1,2714 напередодні.

Учасники валютного ринку продовжують оцінювати можливу траєкторію грошово-кредитної політики в США у світлі заяв представників Федеральної резервної системи (ФРС) минулого тижня.

Так, глава Федрезерву Джером Пауелл відзначив імовірність нових підйомів ключової відсоткової ставки, а керівник Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі припустила, що ставку буде підвищено двічі до кінця року.

Тим часом тиск на долар у парі з євро і фунтом чинить агресивна монетарна політика Європейського центрального банку і Банку Англії, пише Trading Economics.

Вартість долара в парі з ієною підвищилася під час торгів на 0,1%, до 143,65 ієни проти 143,50 ієни напередодні.

Міністр фінансів Японії Сюн'їті Судзукі назвав різке ослаблення ієни, що спостерігалося останніми тижнями, "одностороннім і стрімким", і зазначив, що уряд "вживе потрібних заходів" у разі надмірних коливань.




Просмотров: 217
Другие новости