Компании

все компании

IFC збільшить торговельне фінансування в Україні на $100 млн

23 червня 2023 року, 13:29
Британський інститут фінансування розвитку (BII), Міжнародна фінансова корпорація США з розвитку (DFC) і Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) розділять торговельні ризики Міжнародної фінансової корпорації (IFC), що збільшить потужність Глобальної програми фінансування торгівлі IFC в Україні з $200 млн до майже $300 млн.

"Завдяки цій підтримці IFC та її партнери зможуть надати доступ до фінансування імпорту та експорту на суму $1 млрд упродовж наступних трьох років", - ідеться в повідомленні IFC у четвер у рамках Конференції з відновлення України.

Згідно з ним, BII і DFC мають намір виділити $25 млн і $50 млн відповідно для підтримки торговельних потоків найважливіших товарів, включно з продуктами харчування. Крім того, MIGA прийняло $20 млн на підтримку гарантій фінансування торгівлі.

Крім того, IFC і Єврокомісія оголосили про партнерство, спрямоване на зменшення ризиків і можливість фінансування українськими фінансовими установами до EUR200 млн у вигляді позик для малого бізнесу, переважно аграрним компаніям і підприємствам, що належать жінкам.

Повідомляється, що IFC та Єврокомісія також об'єднують зусилля з Кременчуцькою міською радою, щоб відремонтувати муніципальні будівлі для розміщення в них сотень внутрішніх переселенців. IFC спрямує частину коштів ЄС у гранти, допомагаючи місту покрити витрати на капітальний ремонт будинків і надання притулку.

IFC уточнює, що це перші фінансові внески від Великої Британії та США до Програми IFC з підтримки приватного сектора в Україні. Ця ініціатива, що розпочалася в грудні 2022 року, передбачає проєкти на суму $2 млрд, використовуючи фінансування з власного рахунку IFC разом із гарантіями та пільговим фінансуванням (або грантами) від урядів країн-донорів.

За оцінками IFC, приватний сектор України, частка якого у валовому внутрішньому продукті 2021 року сягала 60-70%, міг би покрити фінансові потреби на відновлення країни в обсязі щонайменше $140 млрд упродовж наступних 10 років, що дорівнює третині від усіх потреб у відбудові, визначених Швидкою оцінкою заподіяної шкоди та потреб у відновленні (RDNA).

"Відновлення України коштуватиме набагато дорожче, ніж уряд і донори можуть зібрати своїми силами. Приватний сектор може зіграти ключову роль у відновленні країни, але українському бізнесу вкрай бракує фінансування, тож він потребує негайної допомоги, щоб економіка могла втриматися на плаву", - наводяться в повідомленні слова керуючого директора IFC Махтара Діопа.

Уточнюється, що IFC надала приватним компаніям і фінансовим інститутам $264 млн із власного балансу, включно з $179 млн у рамках Глобальної програми фінансування торгівлі IFC.




Просмотров: 169
Другие новости