Компании

все компании

Азіатські ринки акцій падають у п'ятницю

23 червня 2023 року, 11:18
Азіатські ринки акцій падають у п'ятницю на тлі скорочення апетиту до ризику в умовах триваючого посилення грошово-кредитної політики світових центробанків.

Банк Англії та норвезький ЦБ напередодні підняли базові ставки на 50 базисних пунктів (б.п.), Швейцарський національний банк - на 25 б.п.

Крім того, голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл дав зрозуміти, що американський ЦБ може підняти ставку ще двічі цього року.

Біржі Китаю 23 червня закриті з нагоди Свята драконівських човнів.

Лідером зниження в Азії в п'ятницю став Гонконг, який відкрився після вихідного напередодні, індекс Hang Seng втрачає 2%.

Папери Sino Biopharmaceutical втрачають у ціні 6,1%, Budweiser Brewing - 3,3%, Geely Automobile - 3,9%, Alibaba Health Information Technology - 3,7%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 впав під час торгів на 1,8%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловому секторі Японії в червні впав до 49,8 пункту з 50,6 пункту в травні, говориться у звіті Jibun Bank, що розраховує цей індикатор. Значення PMI нижче позначки в 50 пунктів свідчить про спад активності в секторі.

Червневий PMI сфери послуг у Японії опустився до 54,2 пункту з 55,9 пункту, зведений індикатор - до 52,3 пункту з 54,3 пункту.

Дані міністерства внутрішніх справ і комунікацій Японії, також опубліковані в п'ятницю, засвідчили ослаблення темпів зростання споживчих цін у країні в травні до 3,2% у річному вираженні з 3,5% місяцем раніше.

Підйом цін без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Центробанком країни) минулого місяця сповільнився до 3,2% з квітневих 3,4%. Показник залишається вищим за цільовий рівень Банку Японії у 2% вже 14 місяців поспіль.

Акції Mitsubishi Corp. втрачають у ціні 5% під час торгів, Mitsui & Co. - 5,4%, Fast Retailing - 3%, Toyota Motor - 2,3%, Sony Group - 2%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 опустився на 1,5% слідом за зниженням котирувань паперів фінансових і нафтових компаній.

Вартість акцій Commonwealth Bank зменшилася на 1,9%, Westpac Banking - на 2%, Macquarie Group - на 1,9%. Папери Woodside Energy і Santos подешевшали на 5,1% і 4,9% відповідно.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi в п'ятницю втрачає 0,9%.




Просмотров: 253
Другие новости