Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США продовжують зниження

22 червня 2023 року, 17:18
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси продовжують рухатися вниз після виходу статистики.

Основним негативним фактором для ринку є заяви голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, який дав зрозуміти, що американський ЦБ готовий продовжити підйом базової процентної ставки.

Пауелл, який представив у середу піврічний звіт про грошово-кредитну політику в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США, заявив, що "Федрезерв сфокусований на поверненні інфляції до 2%-го показника, і він, як і раніше, дуже далекий від цієї мети". За його словами, практично всі керівники Федрезерву вважають за необхідне підвищення ставки до кінця поточного року ще кілька разів.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової ставки, ймовірність її підвищення Федрезервом у липні на 25 базисних пунктів оцінюється ринком у 78%. Трейдери також бачать невеликі шанси на збільшення ставки ще на 25 б.п. у вересні, згідно з даними CME FedWatch.

Кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня становила 264 тис. осіб, що є максимальним рівнем із жовтня 2021 року, повідомило міністерство праці країни в четвер. Експерти, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували 259 тис. осіб.

Дефіцит рахунку поточних операцій платіжного балансу США в першому кварталі збільшився на $3,1 млрд (на 1,5%) і сягнув $219,3 млрд. Згідно з переглянутими даними, у четвертому кварталі він становив $216,2 млрд, а не $206,8 млрд, як повідомлялося раніше. Аналітики в середньому очікували зростання на 5,2% з оголошеного раніше рівня жовтня-грудня - до $217,5 млрд.

Darden Restaurants, оператор мереж ресторанів італійської кухні Olive Garden і стейкхаусів LongHorn, у четвертому кварталі 2023 фінансового року збільшила чистий прибуток на 12%, а також дала сильний прогноз на поточний фінрік. Незважаючи на це, котирування акцій компанії падають майже на 4% під час попередніх торгів.

Папери Nvidia дешевшають на 1,3%. Днем раніше член ради директорів виробника графічних процесорів Марк Стівенс продав акції компанії на $51 млн, скориставшись істотним підвищенням їхньої вартості за останній час.

Вартість акцій Uber Technologies опускається на 0,9%. Компанія, що надає послуги замовлення таксі та доставки їжі, розіслала своїм співробітникам повідомлення про плани скоротити близько 200 робочих місць (менше 1% штату).

Виробник електромобілів Rivian Automotive Inc. повідомив про купівлю шведської картографічної компанії Iternio. Ціна паперів Rivian знижується на 1%.

Крім цього акції Chevron Corp. дешевшають на 0,8%, Nike Inc. - на 0,4%, Boeing Co. - на 2,8%, Apple Inc. і Salesforce Inc. - на 0,3%, International Business Machines - на 0,5%, Intel Corp. - на 0,2%, Tesla - на 3,2%.

Водночас ціна паперів NRG Energy зростає на 3,3%. Як пишуть ЗМІ, Elliott Investment Management домагається зміни головного виконавчого директора цієї енергетичної компанії. За даними джерел, інвесткомпанія вже веде переговори з кандидатами на заміну главі NRG Маурісіо Гутьєрресу. У травні Elliot заявила, що володіє пакетом акцій енергокомпанії на $1 млрд (близько 13%).

Акції Microsoft Corp. додають у ціні 0,2%, Cisco Systems Inc. - 0,3%, Coca-Cola Co. - 0,1%.

Котирування вересневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:51 КВ знизилися на 0,2% і становили 4400 пунктів, на індекс Nasdaq 100 - на 0,3%, до 14995,75 пункту. Ціна ф'ючерсів на індекс Dow Jones на вересень опустилася до цього часу на 0,2% - до 34168 пунктів.




Просмотров: 314
Другие новости