Компании

все компании

"Запоріжсталь" завершив капітальний ремонт другого розряду ДП №3

21 червня 2023 року, 22:36
Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" завершив капітальний ремонт другого розряду доменної печі (ДП) №3, спрямувавши на її оновлення близько 200 млн грн.

Згідно з прес-релізом компанії, капремонт тривав 17 діб. Завдяки виконаним роботам відновлено виробничий ресурс і проектні характеристики агрегату, підвищено ефективність роботи виробничого та природоохоронного обладнання.

Генеральний директор меткомбінату Роман Слободянюк констатував, що від стабільної роботи доменного переділу залежить загальна ефективність усього комбінату. Тому на підприємстві приділяється особлива увага підтримці належного технічного стану основних агрегатів цеху.

"Наразі завершено великий комплекс робіт, які чітко виконала команда фахівців "Метінвесту". Завдяки професіоналізму фахівців доменного цеху та управлінню ремонтів комбінату, а також "Запоріжвогнетриву", "Метінвест-Промсервісу" та іншим підрядним організаціям усі заплановані роботи виконані вчасно та якісно. Зараз триває не менш важливий етап - роздування домни", - пояснив топ-менеджер.

І додав, що на планові виробничі потужності доменна піч вийде до кінця червня.

У пресрелізі уточнюється, що в рамках робіт було замінено фурми, холодильні плити та виконано повне шоткретування печі, відновлено вогнетривку футеровку, проведено ревізію та ремонт усіх механізмів. Щоб забезпечити надійність роботи агрегату згідно з чинним природоохоронним законодавством, проведено повне технічне обслуговування системи аспірації ливарного двору та бункерної естакади, елементів сучасної газоочистки.

Як повідомлялося, на капітальні ремонти агрегатів доменного цеху "Запоріжсталі" в поточному році буде спрямовано 450 млн грн. Наразі, після введення в роботу третьої домни, добова продуктивність доменного цеху "Запоріжсталі" становитиме до 8000 тонн чавуну.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 353
Другие новости