Компании

все компании

Продажі De Beers у червні впали майже на третину

21 червня 2023 року, 14:32
Алмазодобувна компанія De Beers під час п'ятого цього року циклу продажів реалізувала продукцію на загальну суму $450 млн, ідеться в повідомленні Anglo American plc, що контролює De Beers.

Це на 31% нижче за рівень річної давності ($657 млн) і на 6% нижче за результат четвертого сайту ($479 млн).

П'ятий цикл продажів цього року відбувся з 5 по 20 червня.

"Після виставки JCK Show і з урахуванням поточних глобальних макроекономічних проблем, які продовжують впливати на настрої клієнтів, алмазна галузь зберігає обережність напередодні літнього сезону. Відображаючи ці фактори, попит на алмази De Beers протягом п'ятого циклу продажів цього року був трохи нижчим, ніж у четвертому циклі", - прокоментував підсумки глава De Beers Ел Кук.

На тлі слабкого попиту De Beers знизила ціни на алмази вагою від 1 карата на 5-10% на червневому сайті, повідомляло на початку червня галузеве агентство Rapaport.

У травні індійське видання Economic Times повідомило, що De Beers відклала аукціони під час п'ятого і шостого циклів продажів цього року через зниження попиту з боку індійських виробників діамантів. На аукціони De Beers припадає близько 10% продажів алмазів гірничодобувної компанії у вартісному вираженні. За даними голови індійської ради зі сприяння експорту дорогоцінних каменів і ювелірних виробів (GJEPC) Віпула Шаха, ціни на алмазну сировину впали на 10% через зниження попиту на світових ринках.

Російська "АЛРОСА", яка контролює майже третину ринку алмазної сировини і потрапила торік до списку санкцій SDN list, не публікує результатів продажів із березня 2022 року.

теги: De Beers, алмаз



Просмотров: 194
Другие новости