Компании

все компании

Фондові індекси Європи не показують єдиної динаміки в середу

21 червня 2023 року, 15:06
Європейські фондові індекси не показують єдиної динаміки на торгах у середу після виходу даних про інфляцію у Великій Британії.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 12:13 кв опустився на 0,14%, до 458,66 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 втрачає 0,09%, французький CAC 40 - 0,1%. Німецький DAX додає 0,09%, італійський FTSE MIB - 0,43%, іспанський IBEX 35 - 0,07%.

Споживчі ціни в Британії в травні зросли на 8,7% у річному вираженні, повідомило Національне статистичне управління (ONS) країни. Таким чином, інфляція залишилася на рівні попереднього місяця - мінімальному за останній рік. Аналітики в середньому прогнозували уповільнення зростання цін до 8,4%.

Дані про інфляцію посилили очікування подальшого посилення політики Банку Англії, пише Trading Economics. Регулятор підіб'є підсумки чергового засідання в четвер, о 14:00 кв. Передбачається, що він підвищить процентну ставку 13-й раз поспіль, ще на 25 базисних пунктів - до 4,75%.

Інвестори також чекають виступів глави Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла в Конгресі, які відбудуться в Палаті представників у середу і в Сенаті в четвер.

"Ми очікуємо, що голова ФРС Джером Пауелл представить Конгресу "яструбині" дані, що відображають середній прогноз Федрезерву щодо вищих відсоткових ставок у наступні кілька місяців та стійкішої інфляції в найближчому майбутньому", - зазначають експерти ANZ Research.

Ринкова вартість поштових операторів Deutsche Post і Bpost знижується на 2,3% і 0,3% відповідно після новин про скорочення квартальної виручки і скоригованого прибутку на акцію американської FedEx, яка також розчарувала інвесторів прогнозом на поточний фінрік.

Акції виробника систем контролю доступу Assa Abloy дешевшають на 0,2% на торгах у Стокгольмі та дорожчають на 0,1% у Лондоні. Шведська компанія повідомила про завершення купівлі підрозділу американської Spectrum Brands за $4,3 млрд і продажу Emtek, що працює на ринку товарів для дому, з її північноамериканським сегментом "розумних" рішень для житлового сектора фірмі Fortune Brands Innovations за $800 млн.

Ювелірна компанія Pandora оголосила нову програму зворотного викупу акцій на 2,6 млрд данських крон ($381,1 млн). Котирування її паперів зростають на 2,6%.

Німецька Deutsche Lufthansa додає в капіталізації 1,2% після новин про продаж постачальника платіжних рішень Lufthansa AirPlus Servicekarten шведській SEB Group за 450 млн євро.

Крім того, дорожчають папери нафтових компаній, зокрема BP plc - на 1%, Shell - на 0,2%, TotalEnergies - на 1,2%.

На торгах у Франкфурті помітно підвищуються котирування акцій кредитних організацій Deutsche Bank (+1,5%) і Commerzbank (+1,3%), а також автовиробників Daimler Truck Holding (+1,1%) і Bayerische Motoren Werke (+0,8%). Привілейовані папери Volkswagen зростають у ціні на 1,2%.

В Італії вся четвірка лідерів зростання представлена банками. Ринкова капіталізація UniCredit збільшується на 2,8%, Banco BPM - на 2,2%, BPER Banca - на 1,7%, Intesa Sanpaolo - на 1,3%.




Просмотров: 309
Другие новости