Компании

все компании

"Метінвест" передав військовим ноутбуки та тепловізійні приціли

20 червня 2023 року, 21:44
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова передала військовим на Донецькому напрямку сучасну техніку: тепловізійні приціли з дальністю до 2,5 кілометрів і ноутбуки.

Згідно з прес-релізом компанії, техніка необхідна для більш швидкого виявлення і ліквідації ворога, особливо вона ефективна в нічний час.

Операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко зазначив, що група постійно підтримує українських військових, забезпечує технікою, амуніцією та іншим необхідним приладдям.

"Цій бригаді ми допомагаємо вже не вперше, з ними ми вже маємо налагоджену взаємодію. І будемо продовжувати робити це й надалі. Все це приладдя завжди користується попитом серед військових. А особливо тут, біля Авдіївки, де запеклі бої точаться щодня, майже без відпочинку. Саме завдяки українським захисникам Авдіївка - українське місто", - констатував Мироненко, якого цитує прес-служба.

Своєю чергою українські захисники наголошують, що така допомога безцінна і завжди дуже своєчасна.

"Ці приціли ми кріпимо до автомата або снайперської гвинтівки, що дає нам змогу бачити на відстань приблизно 2,5 км. До того ж, у них досить широкий кут огляду, що надає їм більшої ефективності. Обладнання дуже необхідне для нас, особливо для розвідників і в нічний час. Усе те, що просимо, завжди привозять вчасно", - пояснив військовий ЗСУ на позивний "Арфа".

У пресрелізі уточнюється, що бійці також отримали ноутбуки, завдяки яким зможуть ще оперативніше передавати дані про позиції ворога. Військові зазначають, що така техніка - сучасна та якісна, дає змогу ефективніше виконувати бойові завдання. На знак подяки бійці передали представникам "Метінвесту" прапор своєї бригади.

Як повідомлялося, з перших днів війни "Метінвест" долучився до мілітарної ініціативи Сталевий фронт Ріната Ахметова і допомагає зміцнювати обороноздатність армії. На потреби української армії компанія спрямувала 2 млрд грн. Українське військо вже отримало 1200 дронів, що робить групу одним із найбільших приватних постачальників безпілотників в армію. Також компанія передала 1700 тепловізорів, понад 400 автомобілів, зокрема й швидких. Для заправки техніки надано 1,2 млн літрів пального. А нещодавно фахівці запорізького підприємства відремонтували автомобіль для ЗСУ.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 259
Другие новости