Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються, за винятком австралійського

19 червня 2023 року, 13:26
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону під час торгів у понеділок знижуються, винятком виступає тільки австралійський ринок.

Трейдери зайняли обережні позиції в очікуванні статданих, які будуть опубліковані пізніше цього тижня. Серед важливих індикаторів - індекси менеджерів із закупівель (PMI) Японії та Австралії, а також інфляція в Японії, пише Trading Economics.

Крім того, у вівторок Народний банк Китаю оголосить розмір ставки за кредитами першокласним позичальникам (LPR). Очікується, що він знизить річну ставку до 3,55% з 3,65% річних, п'ятирічну - до 4,2% з 4,3% річних.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:26 кв. опустилося на 1,3%, оскільки інвестори фіксують прибуток після того, як наприкінці минулого тижня індикатор досяг максимуму за 33 роки.

Істотне зниження котирувань показують акції технологічних компаній, включаючи Advantest (-3,3%), Tokyo Electron (-2,7%), Softbank Group (-1,9%), Renesas Electronics (-2,3%).

Крім того, дешевшають папери виробників кольорових металів Mitsui Mining & Smelting Co. і Sumitomo Metal Mining Co. - відповідно на 3,6% і 3,2%, автомобільної Toyota Motor - на 3,2%.

Ціна акцій найбільшого в Азії ритейлера одягу Fast Retailing і виробника споживчої електроніки Sony опустилася на 1,2%, виробника ігрових консолей Nintendo - на 1,1%.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:31 кв зменшився на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,2%.

Акції китайських виробників спортивної продукції знижуються через слабкі інтернет-продажі під час "фестивалю покупок", який відбувся в КНР 18 червня, а також через невизначеність, яка зберігається щодо подальших заходів стимулювання з боку уряду, повідомляє MarketWatch.

На Гонконгській фондовій біржі котирування паперів Anta Sports впали на 4,8%, Li Ning - на 5,4%, Topsports International - на 5,4%.

Крім цього, дешевшають акції ритейлерів JD.com Inc. (SPB: JD) і Alibaba (SPB: BABA) - на 3,6% і 3,9% відповідно девелоперів Country Garden Holdings (SPB: 2007) і Wharf Real Estate Investment Co. - на 5,4% і 3,4%, інтернет-компанії Baidu Inc. (SPB: BIDU) - на 4,1%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:27 кв зменшився на 0,9%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. втратили в ціні 1,1%, автовиробника Hyundai Motor - 0,5%, сталеливарної Posco - 0,1%.

При цьому ціна паперів авіакомпанії Korean Air Lines зростає на 0,2%.

Австралійський S&P/ASX 200 з відкриття торгів додав 0,5%. Він піднімається вже шосту сесію поспіль і зараз перебуває на максимумі за останній місяць.

Зростають котирування акцій компаній, орієнтованих на споживачів, зокрема CSL Ltd (+2,2%), Resmed Inc (+1,3%), Mesoblast (+7,3%), Pointsbet Holdings (+21,6%) і Domino's Pizza (+3,8%).

Також підвищується вартість банків: Macquarie Group - на 0,2%, Commonwealth Bank of Australia - на 1,2%, ANZ Bank - на 1,3%, National Australia Bank і Westpac - на 0,9%.

Тим часом капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto поменшала на 0,7% і 1,1% відповідно.




Просмотров: 181
Другие новости