Компании

все компании

В Україні викрито угруповання з 5 осіб, яке крало гроші з рахунків іноземців

18 червня 2023 року, 13:40
П'ятьом особам в Україні повідомлено про підозру у створенні злочинної організації, участі в ній та крадіжці майна через привласнення грошей із рахунків іноземних громадян, повідомив Офіс генпрокурора в неділю.

"Вони "вивели" майже мільйон гривень, використовуючи посилання на фішингові сайти, інтерфейс яких був дуже схожий на популярні торгові інтернет-майданчики", - наголошується в повідомленні.

Підозрювані підшукували продавців товарів і надсилали їм посилання нібито для оформлення доставки та оплати за товар. Дані банківських карток - номер картки, CVV-код і термін дії, які вводили потерпілі на фішингових сайтах, автоматично ставали відомі підозрюваним.

"Організатор передавав виконавцям ці дані, а вони "прив'язували" їх до платіжних систем. Надалі, використовуючи технологію NFC, вони купували різні гаджети в магазинах Києва, розраховуючись за покупки з рахунків потерпілих", - повідомили в Офісі генпрокурора.

За попередніми підрахунками, іноземним громадянам завдано близько мільйона гривень збитків.

Правоохоронці провели обшуки на території Києва та Чернігівської області за місцями проживання підозрюваних і в їхніх автомобілях. Вилучено мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, а також товари, отримані протиправним шляхом.




Просмотров: 288
Другие новости