Компании

все компании

Київський КБК наростив обсяг виробництва на 16%

17 червня 2023 року, 08:59
Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату (Київський КБК, Обухів Київської обл.), лідера галузі України за цим показником, у січні-травні 2023 року становив 3 млрд 063 млн грн, що на 16,2% більше, ніж за той самий період 2022 року.

Згідно зі статистикою асоціації "УкрПапір", наданою агентству "Інтерфакс-Україна", комбінат, таким чином, ще трохи сповільнив темп приросту цього показника до аналогічного періоду минулого року (за підсумками січня-березня приріст перевищував 27%, січня-квітня - 21,7%).

У натуральних показниках на комбінаті на 36,6% зросло виробництво гофроящиків - до 88,33 млн кв. м. Випуск картону збільшився на 20,6% - до 69,6 тис. тонн, за рахунок приросту випуску тарного картону на 36,4% - до 57,5 тис. тонн, тоді як коробкового скоротився на 22%, до 12,1 тис. тонн.

Водночас випуск паперу-основи для виготовлення продукції санітарно-гігієнічного призначення зберігає негативну динаміку: у січні-травні він знизився на 29,6%, до 17,55 тис. тонн, водночас виробництво туалетного паперу в рулонах впало на 30%, до 99,3 млн шт.

Комбінат, незважаючи на скорочення виробництва туалетного паперу, зберігає впевнене лідерство з його випуску в Україні. Загалом за п'ять місяців основними підприємствами галузі випущено 238,27 млн рулончиків (на 8% менше).

Як повідомлялося, комбінат раніше зазначав, що ринок санітарно-гігієнічної продукції в Україні скоротився на 18-35% з урахуванням загального стану економіки, скорочення чисельності населення (зокрема завдяки тим, хто виїхав із країни, і втрати споживачів на окупованих територіях).

За даними профільної асоціації, отриманими від основних галузевих підприємств, у січні-травні 2023 року зафіксовано зростання випуску паперу та картону на 12% (218,61 тис. тонн), а також на 21,4% - картонних ящиків (197,26 млн кв. м).

Київський КБК - одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції зі штатом понад 2,5 тис. осіб.

Як повідомлялося, 2022 року комбінат випустив продукції на 7 млрд 432 млн грн - на 3,5% менше, ніж 2021 року.

Pulp Mill Holding (Австрія) володіє 100% акцій ПрАТ "ККБК".

Згідно з повідомленням комбінату в системі розкриття інформації НКЦБР, рішенням акціонера 12 червня було обрано новий склад наглядової ради - її знову очолив Тимур Соколов, і на новий термін переобрано ще трьох представників акціонера - директора Pulp Mill Holding Хайнца Ціннера, президента правління турецької REİS Pazarlama Ve Ticaret Османа Ісмета Мустекапліоглу, керівника директора німецької "Якоб Юргенсен унд Цельштоф" Штефана Продоля.

Зі складу НР виведено Олега Дубровку - замість нього заступником глави НР став директор з продажу австрійської Andritz AG for Tissue and Board Іво Валчев.

Крім того, до нової наглядової ради як незалежного члена введено директора австрійської Tissue Innovation & Application Center, Клауса Гіссінга.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 905
Другие новости