Компании

все компании

Китай стане країною з найбільшим відтоком мільйонерів у 2023 році - прогноз

16 червня 2023 року, 12:32
Китай у 2023 році через міграцію знову втратить найбільшу кількість доларових мільйонерів порівняно з іншими країнами, йдеться в дослідженні консалтингової компанії Henley & Partners.

За даними фірми, у 2022 році з КНР мігрували 10,8 тис. заможних людей, очікується, що цьогоріч країну залишать ще 13,5 тис. багатих жителів, повідомляє CNBC.

Така ситуація виникла не з приходом пандемії COVID-19, вона триває вже багато років. За останні десять років Китай зазнав найбільшого відтоку мільйонерів, що призвело до уповільнення загального зростання добробуту в країні, заявив керівник відділу досліджень глобальної аналітичної компанії New World Wealth Ендрю Амойлс, який брав участь у складанні звіту.

На його думку, відтік багатих людей останніми роками міг мати сильніший негативний вплив, ніж раніше. "Економіка Китаю сильно зростала з 2000 до 2017 року, але відтоді зростання добробуту і мільйонерів у країні було незначним (якщо вимірювати в доларовому вираженні)", - зазначив експерт.

На друге місце за відтоком мільйонерів Henley & Partners ставить Індію. Очікується, що цього року країну покинуть 6,5 тис. багатих людей порівняно з 7,5 тис. у 2022 році.

Однак експерти вважають, що це не повинно викликати занепокоєння, оскільки "Індія виробляє набагато більше нових мільйонерів, ніж втрачає через міграцію".

За оцінкою Henley & Partners, Гонконг 2023 року втратить близько 1 тис. мільйонерів, Південна Корея - 800, Японія - 300 осіб.

На третьому місці у світі за відтоком багатих жителів поточного року перебуватиме Велика Британія - 3,2 тис. мільйонерів, що вдвічі більше за минулорічний рівень.

Очікується, що кількість мільйонерів у Росії цього року скоротиться на 3 тис. після того, як 2022 року показник упав на 8,5 тис. РФ посідає четверту позицію в рейтингу Henley & Partners.

На п'ятій сходинці розташована Бразилія, яку покинуть 1,2 тис. заможних людей проти 1,8 тис. минулого року.

Лідером за припливом мільйонерів, як очікується, стане Австралія (+5,2 тис.), яка обжене ОАЕ (+4,5 тис.). У топ-10 за привабливістю входять, зокрема, США (+2,1 тис.), Швейцарія (+1,8 тис.) і Канада (+1,6 тис.).

"За останнє десятиліття спостерігалося стійке зростання міграції мільйонерів, і очікується, що глобальні цифри на 2023 і 2024 роки становитимуть 122 тис. і 128 тис. відповідно", - заявив головний виконавчий директор Henley & Partners Юрг Штеффен.

По материалам: CNBC





Просмотров: 422
Другие новости