Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США демонструють різноспрямовані зміни

14 червня 2023 року, 17:49
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси в середу демонструють різноспрямовані зміни в очікуванні підсумків червневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Опубліковані напередодні дані про ослаблення інфляції в США в травні затвердили експертів на думці про те, що Федрезерв зробить паузу в циклі жорсткості грошово-кредитної політики і збереже в середу базову відсоткову ставку незмінною (в діапазоні 5-5,25%). Водночас трейдери не виключають, що тон заяв глави ФРС Джерома Пауелла під час прес-конференції за підсумками засідання буде "яструбиним", зазначає Market Watch.

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, шанси на те, що американський ЦБ залишить її на попередньому рівні, становлять приблизно 95%, згідно з даними CME FedWatch. Решта 5% трейдерів чекають підвищення на 25 базисних пунктів.

Ціна акцій виробника електромобілів Tesla під час попередніх торгів підвищується на 1,8%. Таким чином, зростання триває вже чотирнадцяту сесію поспіль. Попередній рекорд за тривалістю підйому, що становив одинадцять днів, було зафіксовано на початку січня 2021 року.

Tesla повідомила про чергове підвищення стартової ціни для кросовера Model Y у США на $250 - до $47,74 тис. Компанія піднімає вартість цих автомобілів утретє з початку травня.

Котирування акцій Nvidia Corp. зростають на 0,1%. За підсумками торгів у вівторок капіталізація виробника чипів перевищила $1 трлн, унаслідок чого він став сьомою американською компанією, якій вдалося перевершити цю позначку.

До числа цих гігантів входять Apple Inc. і Microsoft Corp., папери якої дорожчають на 0,1% у середу, Amazon.com Inc. і Meta Platforms Inc. - на 0,4%, а також Tesla і Alphabet Inc. (SPB: GOOG), акції якої показують зниження на 0,2%.

Вартість акцій Advanced Micro Devices підскочила на 3,4%. Виробник мікрочіпів офіційно представив низку нових продуктів, покликаних скласти конкуренцію рішенням Nvidia і Intel.

Папери Delta Air Lines додали в ціні 0,4%, причому вони підвищуються чотирнадцяті торги поспіль. Акції інших авіакомпаній також дорожчають, зокрема American Airlines Group - на 0,6%, United Airlines Holdings - на 0,5%.

Водночас котирування паперів страховика UnitedHealth Group Inc. знижуються на 5,5%, McDonald's Corp. і Intel Corp. - на 0,2%, American Express Co. - на 0,1%.

Ціна акцій Kura Oncology Inc. впала на 6,5% після того, як фармацевтична компанія оголосила про додаткову емісію.

Котирування червневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:23 кв. зросли на 0,16% і досягли 4423,7 пункта, на індекс Nasdaq 100 - на 0,16%, до 15123,75 пункта. Ціна ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилася на 0,21% - до 34458 пунктів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 365
Другие новости