Компании

все компании

Фондові індекси Європи переважно зростають у вівторок

13 червня 2023 року, 16:48
Європейські фондові індекси переважно зростають під час торгів у вівторок. Інвестори оцінюють дані про інфляцію в Німеччині та очікують аналогічної статистики зі США.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:11 кв підвищився на 0,3% і становив 462,13 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 під час сесії піднявся на 0,13%, німецький DAX - на 0,31%, французький CAC 40 - на 0,54%, італійський FTSE MIB - на 0,18%. Іспанський IBEX 35 втрачає 0,36%.

Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у травні збільшилися на 6,3% у річному вираженні, повідомило Федеральне статистичне управління країни (Destatis). Таким чином, темпи інфляції сповільнилися порівняно з 7,6% у квітні. Дані збіглися як із попередньою оцінкою, так і з консенсус-прогнозами аналітиків. Темпи інфляції стали найнижчими з лютого 2022 року.

Мінпраці США оприлюднить дані про травневу динаміку споживчих цін у вівторок о 15:30 кв. м.

Крім того, у вівторок-середу відбудеться засідання Федеральної резервної системи, а в четвер - Європейського центрального банку. Ринок прогнозує, що американський регулятор зробить паузу в циклі посилення грошово-кредитної політики, а європейський підвищить основні процентні ставки на 25 базисних пунктів.

Акції французького виробника будматеріалів Saint-Gobain дорожчають на 3,2% після новин про майбутню купівлю компанії Building Products of Canada за 925 млн євро. Угода передбачає розрахунки грошовими коштами і планується до завершення до кінця 2023 року.

Німецька ProSiebenSat.1 повідомила про майбутнє звільнення члена ради директорів Вольфганга Лінка, відповідального за сегмент розваг. Тепер напрямком керуватиме безпосередньо гендиректор Берт Хабетс. Котирування паперів медіакомпанії підвищуються на 1,2%.

На торгах у Лондоні до лідерів зростання належать сировинні Glencore (+3,3%), Rio Tinto (+2,6%), Antofagasta, Anglo American (+2,2% в обох), BHP Group (+2%) і Fresnillo (+1,1%).

Папери французьких виробників товарів класу "люкс" LVMH, Hermes і Kering дорожчають на 1,4-1,5%.

Капіталізація італійської Enel, навпаки, знижується на 0,4%. Енергетична компанія призначила фінансовим директором Стефано Де Анджеліса, а його попередник Альберто Де Паолі очолить бізнес у Північній і Латинській Америці.

Також в Італії помітно знижуються котирування акцій банків, зокрема BPER Banca - на 1%, Banco BPM - на 0,7%, Intesa Sanpaolo - на 0,5%, UniCredit - на 0,4%, FinecoBank - на 0,3%. Іспанські BBVA і Unicaja Banco втрачають у ринковій вартості 1% і 0,9% відповідно.




Просмотров: 249
Другие новости