Компании

все компании

ЕКА страхуватиме резидентів індустріальних парків NOVO

12 червня 2023 року, 17:22
Експортно-кредитне агентство (ЕКА) і Бюро інвестиційних програм 8 червня підписали меморандум про співпрацю, що дасть змогу залучити компанії-резиденти індустріальних парків NOVO до страхування експортних контрактів в ЕКА на суму 10 млрд грн упродовж наступних п'яти років, повідомляється на сайті агентства.

За словами керуючого партнера Бюро інвестиційних програм Олександра Бондаренка, які наводять у повідомленні, українські експортери за час повномасштабної війни втратили близько $22 млрд, а експорт 2022 року впав на 35%.

"Навіть якщо 2023 року український експорт зросте на 10-12% - до $50 млрд, то загалом наша економіка не вийде навіть на рівень 2020 року. І це досить великий виклик. Тому для відновлення і розвитку наших експортерів потрібні три елементи: інструменти експортно-кредитного агентства, доступ до капіталу та переваги індустріальних парків", - пояснив він.

Крім того, Бюро надає можливості розвивати експортоорієнтоване виробництво на території індустріальних парків NOVO на Волині, що за 20 хвилин від кордону з Польщею, та скористатися податковими пільгами, зокрема 0% податку на прибуток на 10 років.

"Нам набагато зручніше домовлятися зі структурами, в яких функціонує одразу кілька підприємств, зацікавлених у використанні наших інструментів підтримки, як це обумовлюється в парках NOVO. Ми готові страхувати їхні фінансові ризики та створювати нові інструменти, які допоможуть якнайшвидше досягти показника 10 млрд. грн. потенційного експорту", - зазначив в.о.голови правління ЕКА Руслан Гашев.

Група компаній "Бюро інвестиційних програм" працює в Києві з 2017 року, має офіси у Варшаві та Луцьку, займається залученням інвестицій у промислові та технологічні компанії, створенням та управлінням індустріальними парками та технопарками, розвитком промислових кластерів. В управлінні має два індустріальні парки NOVO на Волині - у містах Нововолинськ та Володимир.

ПрАТ "Експортно-кредитна агенція" засновано 2018 року. Єдиним засновником і акціонером ЕКА є держава в особі Кабінету міністрів України. Управління корпоративними правами, що належать державі у статутному капіталі ЕКА, здійснює Кабмін через уповноважений орган управління - Міністерство економіки України.




Просмотров: 277
Другие новости