Компании

все компании

Страховий ринок України в травні зменшився на 6 компаній

11 червня 2023 року, 09:33
Страховий ринок України в травні залишили п'ять ризикових страховиків і один страховий брокер, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ).

Згідно з даними НБУ, станом на 31 травня 2023 року на небанківському ринку працювали 104 страховики non-life (у квітні - 109) і 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом (ЕКА), 56 страхових брокерів (було 57).

Крім того, двом страховикам анульовано частину ліцензій добровільно (на підставі поданих компаніями заяв), ще одному - всі ліцензії.

До Національного банку в травні надійшло 323 запити від учасників небанківського ринку на реєстраційні та ліцензійні дії, з них 80 від страховиків.

Як повідомлялося, Національний банк України в травні виключив із Державного реєстру фінансових установ ПрАТ "СК "Уніполіс" і ТДВ "СК "Спейр" (обидва - Київ), ТДВ "СК "Рік-Автогарант" (Львів) у зв'язку з ухваленим рішенням про анулювання всіх наявних ліцензій на здійснення діяльності. Також виключено АТ "ПРОСТО-страхування" (Київ) у зв'язку з анулюванням раніше всіх наявних ліцензій через невідповідність структури власності страховика вимогам законодавства, та УАСК "АСКА" (Запоріжжя) у зв'язку із завершенням приєднання до СК "ВУСО".

Крім того, за своєю заявою ТОВ "Іншуренс Адвайзорс" виключено з Державного реєстру страхових і перестрахових брокерів.




Просмотров: 282
Другие новости