Компании

все компании

Українські аграрії мають намір також заблокувати в'їзд польських вантажівок в Україну - заява

9 червня 2023 року, 23:13

Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) та Асоціація виробників молока (АВМ) проведуть дзеркальний страйк у відповідь на започаткований польськими фермерами протест проти транзиту через територію Польщі української сільгосппродукції та не пускатимуть в Україну польські вантажівки.

"На знак протесту проти дій польських сільськогосподарських виробників, які розпочали страйк і заблокували пункт пропуску (ПП) "Дорогуськ - Ягодин" для вантажів з українським зерном, вітчизняні сільгоспвиробники вирішили діяти дзеркально", - наголошується у прес-релізі ВАР.

При цьому підкреслюється, що українські аграрії зайняли рішучу позицію щодо захисту своїх інтересів і вітчизняного агросектору. Під час страйку вони перекриють рух польським вантажівкам через чотири міжнародні пункти пропуску, а саме: ПП "Дорогуськ - Ягодин" з боку України, у смт Краковець біля ПП "Краковець-Корчова", у с. Рата біля ПП "Рава-Руська" та у с.Шегині біля ПП "Шегині-Медика".

Акція розпочнеться 10 червня о 10:00 і триватиме до 00:00 14 червня.

Як повідомлялося, протягом кількох днів польські фермери блокують ПП "Дорогуськ - Ягодин" на знак протесту проти напливу українського зерна на польський ринок.

Проїзд дозволено тільки для транспортних засобів із гуманітарною допомогою. У рамках акції протесту з Польщі в Україну за годину пропускають по дві вантажівки з гуманітарною допомогою, а з України в Польщу жодної.

За даними на ранок п'ятниці, близько 320 великовантажних автомобілів стояли в дев'ятигодинній черзі на виїзд із Польщі в Україну в пункті пропуску "Дорогуськ". За даними української сторони, в електронній черзі на в'їзд до Польщі зареєстровано 3185 вантажівок.

Як очікується, польська акція протесту триватиме до опівночі понеділка.

Джерело: https://uacouncil.org/uk/post/dzerkalna-vidpovid-ukrainski-agrarii-zablokuut-vizd-polskih-vantazivok-na-teritoriu-ukraini





Просмотров: 629
Другие новости