Компании

все компании

"ДТЕК" запустив уже 11 нових лав із запланованих 28

9 червня 2023 року, 11:04
"ДТЕК Енерго" за п'ять місяців ввів у роботу 11 нових вугільних лав із запланованих у 2023 році 28 об'єктів, повідомляють у пресрелізі компанії з посиланням на генерального директора Ільдара Салєєва.

"Обсяг робіт у розпал війни величезний - шахтарі запланували цього року запустити 28 нових лав. З однієї лави можуть видобувати вугілля протягом 6-9 місяців. Тобто, запускаючи лаву сьогодні, ми вже плануємо забезпечення паливом наших ТЕС восени і взимку", - поінформував він після перебування на одній із шахт і збагачувальній фабриці "ДТЕК Енерго".

За словами глави компанії, у червні "ДТЕК Енерго" запустить ще 2 нові лави на додачу до 11 вже працюючих.

Як зазначив Салєєв, для підтримки необхідних темпів видобутку вугілля потрібна постійна модернізація та інвестиції. Днями на відвіданому вугледобувному підприємстві компанії шахтарі готували до спуску в надра капітально відремонтований і модернізований прохідницький комбайн П-110.

"Він отримав надсучасну систему управління, яка не має аналогів на підприємствах компанії. У режимі реального часу вона відстежує і фіксує параметри роботи електросистеми та гідравліки комбайна і передає цю інформацію фахівцям. Завдяки цьому smart-комбайн має підвищену надійність і допоможе шахтарям працювати безаварійно та ефективно", - пояснив глава "ДТЕК Енерго".

Як він доповнив, з метою більш швидкого відвантаження на українські ТЕС якісного палива на одній зі збагачувальних фабрик енергохолдингу, своєю чергою, теж модернізували обладнання, що дасть змогу прискорити збагачення вугілля та його переробку у високоякісний концентрат для подальшого використання на теплоелектростанціях. Масштабне оновлення тривало 4 місяці, розмір інвестицій склав 64 млн грн.

"Працюємо далі, щоб якнайнадійніше зміцнити енергетичний фронт до майбутнього опалювального сезону", - резюмував гендиректор компанії.

"ДТЕК Енерго" забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Станом на січень 2022 року встановлена потужність компанії в тепловій генерації електроенергії становила 13,3 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, машинобудування та сервісне обслуговування шахтного обладнання.

теги: Дтек, лава



Просмотров: 190
Другие новости