Компании

все компании

Фондові індекси АТР опускаються, індекси Гонконгської та Шанхайської бірж зростають

8 червня 2023 року, 13:45
Фондові індекси АТР опускаються, індекси Гонконгської та Шанхайської бірж зростають

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно опускаються під час торгів у четвер, проте індекси Гонконгської та Шанхайської бірж зростають.

Увагу ринку спрямовано на засідання Федеральної резервної системи та Європейського центрального банку, які відбудуться наступного тижня.

Трейдери загалом вважають, що з 70%-вою ймовірністю ФРС не змінюватиме базову ставку на червневому засіданні. ЄЦБ, своєю чергою, найімовірніше знову підвищить ключові ставки на 25 базисних пунктів (б.п.).

Тривожність інвесторів посилили новини про те, що Банк Канади в середу несподівано підвищив ставку на 25 б.п., до максимальних з 2001 року 4,75% річних. Днем раніше ставку раптово збільшив ЦБ Австралії.

Тим часом Резервний банк Індії (RBI) не став змінювати розмір ключової процентної ставки за підсумками червневого засідання в четвер, залишивши її на рівні 6,5% річних. Рішення ЦБ збіглося з очікуваннями аналітиків і було викликане уповільненням інфляції в країні.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite виріс на 0,7% під час торгів четвер.

Гонконгський індекс Hang Seng збільшується на 0,2%.

Капіталізація девелопера Country Garden Holdings підвищилася на 6,4%, логістичної компанії Orient Overseas - на 5%, сервісу бронювання квитків і готелів Trip.com Group - на 4,4%.

Тим часом активне зниження демонструють акції технологічних компаній, що опускаються слідом за американським індексом Nasdaq, який напередодні втратив 1,3%.

Акції Xiaomi Corp. подешевшали на 1,6%, Li Ning Co. - на 1,4%, BYD Co. - також на 1,4%, Baidu Inc. - на 1,3%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив близько 0,8%, незважаючи на сильні статдані.

У четвер влада Японії переглянула оцінку зростання економіки країни в січні-березні в поквартальному вираженні, підвищивши її до 0,7% з 0,4%. Середній прогноз аналітиків передбачав перегляд показника до 0,5%.

Щодо аналогічного періоду минулого року японський ВВП у першому кварталі зріс на 2,7%, тоді як спочатку повідомлялося про зростання на 1,6%.

Ціна акцій Citizen Watch Co. падає на 7,2%, NEXON Co. - на 6,8%, Hoya Corp. - на 3,6%, Keyence Corp. - на 3%.

Тим часом папери Kawasaki Kisen дорожчають на 3,3%, Inpex Corp. - на 0,4%, Eneos Holdings - на 0,7%, Kobe Steel - на 1%.

Капіталізація фармкомпанії Eisai підскочила на 7,5% на позитивних новинах про клінічні випробування препарату від хвороби Альцгеймера, розробленого компанією спільно з Biogen.

Австралійський S&P/ASX 200 знизився на 0,3%.

У четвер стало відомо, що експорт товарів і послуг з Австралії у квітні впав на 5% у річному вираженні, до мінімального рівня за дев'ять місяців, тоді як імпорт збільшився на 1,6%, до тримісячного максимуму. Дефіцит зовнішньоторговельного балансу становив 11,16 млрд австралійських доларів ($7,45 млрд).

Акції гірничодобувних та енергетичних компаній дорожчають, зокрема BHP Group (1,4%), Rio Tinto (2,1%), Fortescue Metals (1,6%), Woodside Energy (1,2%) і Santos (0,6%).

Тим часом капіталізація ІТ-компаній і фірм у сфері охорони здоров'я знижується, зокрема Xero (-5,5%), Wisetech Global (-3,2%), Rea Group (-2,9%), Resmed Inc. (-3%) і CSL Ltd (-1%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI втратив 0,45%.

Вартість акцій Samsung Electronics зменшилася на 0,9%, Hyundai Motor - на 0,4%.

Капіталізація Posco International підскочила на 15% на новині, що підрозділ компанії Posco Mobility Solution уклав контракт на поставку 2,5 млн двигунів для електромобілів Hyundai Motor у період з 2025 по 2034 рік. Вартість контракту не розголошується.




Просмотров: 288
Другие новости