Компании

все компании

Узбекистан розробив першу в світі технологію виробництва паперу для банкнот з додаванням натуральних шовкових волокон

6 червня 2023 року, 17:22
Міністерство юстиції Республіки Узбекистан видало патент на винахід для виготовлення захисного паперу з додаванням натуральних шовкових волокон, розроблений інноваційним способом спільно з фахівцями Державного унітарного підприємства «Давлат Бельгісі», об’єднання «Узбекипаксаноат» і Ташкентського інституту текстильної та легкої промисловості.

За даними Центробанку, вперше в світі в Узбекистані була розроблена технологія виготовлення паперу з додаванням натуральних шовкових волокон, що володіє підвищеними захисними властивостями для банкнот, цінних паперів та інших документів.

Цей винахід дозволяє відрізнити цінний папір від інших видів, так як до складу її захисних елементів додаються натуральні шовкові волокна.
 
В процесі виготовлення в паперову масу додають натуральні шовкові волокна, а потім просочують флуоресцентним розчином. При висвітленні ультрафіолетовими променями протеїн шовку набуває посилений темний колір, тим самим захищаючи папір від підробок. В результаті додавання в папір натурального шовку однакової товщини її міцність збільшується в кілька разів.

Варто відзначити, що даний винахід, а саме технологія виготовлення паперу з додаванням шовкового волокна, викликало великий інтерес у фахівців міжнародних компаній, які вважаються світовими лідерами у виробництві банкнот, охоронних документів і паперу.



По материалам: https://uzbekistan.us7.list-manage.com





Просмотров: 352
Другие новости