Компании

все компании

НБУ анулював ліцензії 6 небанківським установам

6 червня 2023 року, 15:51
Національний банк України (НБУ) на підставі поданих заяв анулював усі наявні ліцензії таким особам і виключив із Держреєстру фінансових установ: ПТ "Ломбард "Берман і компанія", ТОВ "ГО "Адажіо", ТОВ "ФК "НАП Фінанс", ПрАТ "Агентство з рефінансування житлових кредитів", повідомляється на сайті регулятора.

НБУ на підставі поданої заяви також анулював усі ліцензії ТОВ "Отокоч Україна" і КС "Довіра", який також було виключено з Держреєстру.

КС "Довіра" мала дві ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, і на залучення фінансових активів із зобов'язанням щодо подальшого їх повернення.

Обсяг активів КС "Довіра" станом на 1 квітня 2023 року становив 1,316 млн грн (0,10% загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов'язання - 119,80 тис. грн (0,02% загального обсягу ринку кредитних спілок).

НБУ повідомляє, що з Державного реєстру фінансових установ виключено ТОВ "Укрфінстандарт" і ТОВ "Геткар лізинг" з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Крім того, ТОВ "ФК "Верона" виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв'язку з ухваленням НБУ рішення про анулювання у небанківської фінансової установи всіх наявних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питання нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг НБУ ухвалив 2 червня 2023 року.




Просмотров: 240
Другие новости