Компании

все компании

До ранку 7 червня очікується пік розливу води з Каховського водосховища - "Укргідроенерго"

6 червня 2023 року, 19:33

Пік розливу води з Каховського водосховища очікується до ранку 7 червня, повідомило ПрАТ "Укргідроенерго" з посиланням на генерального директора компанії Ігоря Сироту у вівторок.

"Далі відбудеться стабілізація рівня води. Через 4-5 днів вода почне спадати", - заявив глава "Укргідроенерго".

Уранці у вівторок Укргідрометцентр попередив, що на річці Дніпро нижче міста Нова Каховка, внаслідок підриву Каховської ГЕС, очікується інтенсивне зростання рівнів води із затопленням прируслових територій і знижених частин у Херсоні, в Херсонському, Бериславському, Скадовському районах Херсонської області. III рівень небезпеки - червоний.

Як повідомлялося, о 02:50 6 червня російські війська здійснили внутрішній підрив конструкцій на окупованій Каховській ГЕС, що призвело до підтоплення низки населених пунктів Херсонської області. Станом на 11:00 було зруйновано 16 затворів станції, будівлю ГЕС і вставку земляної греблі між будівлею ГЕС і шлюзом та адмінкорпусом.

Водночас підрив ГЕС безпосередньо не позначився на ситуації в енергосистемі України. Загроз для стабільності електропостачання немає. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів.

Руйнування ГЕС вважається порушенням Женевської конвенції.



По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 273
Другие новости