Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

5 червня 2023 року, 12:54
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону не показують єдиної динаміки в понеділок, трейдери оцінюють сигнали зі США, а також статдані з Китаю.

Звіт з американського ринку праці, опублікований минулої п'ятниці, засвідчив збереження високих темпів зростання зайнятості в країні за повільнішого збільшення зарплат. Це дає змогу інвесторам сподіватися на те, що економіка США уникне рецесії, зазначає Market Watch. При цьому ослаблення інфляційного тиску знижує необхідність подальшого посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою.

Кількість робочих місць у США в травні збільшилася на 339 тис., максимальними темпами за останні чотири місяці, йдеться у звіті міністерства праці.

Зростання середньої погодинної оплати праці в приватному секторі сповільнилося до 0,3% з 0,4% у щомісячному вираженні і до 4,3% з 4,4% у річному.

"Схоже, азіатські ринки готові підтримати позитивний імпульс, що виник минулого тижня, оскільки апетит до ризику зберігається завдяки надіям на "м'яку посадку" економіки США", - зазначає аналітик SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить Market Watch.

Японський фондовий індекс Nikkei додає 1,9% у понеділок. Лідерами зростання в Токіо є акції технологічних компаній: папери Advantest подорожчали на 3%, Renesas Electronics - на 4,1%.

Вартість паперів Toyota Motor збільшилася на 0,8%, Sony Group - на 1,9%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite опустився на 0,2%, незважаючи на позитивні статдані, гонконгський Hang Seng стабільний.

Зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI) у Китаї піднявся в травні до максимальних із грудня 2020 року 55,6 пункта з 53,6 пункта місяцем раніше, ідеться у звіті Caixin Media Co. і S&P Global, які розраховують цей індикатор.

Значення індексу вище позначки в 50 пунктів свідчить про зростання ділової активності. Зведений PMI перевищує її вже п'ять місяців поспіль.

PMI сфери послуг Китаю минулого місяця зріс до 57,1 пункту з 56,4 пункту місяцем раніше. Цей індикатор також залишається вище за позначку в 50 пунктів п'ять місяців поспіль.

"Компанії сфери послуг зберігають оптимізм завдяки поліпшенню ринкового середовища після зняття карантинних обмежень, - зазначає економіст Caixin Ван Чже. - Водночас індикатор їхніх очікувань на майбутнє опустився за підсумками четвертого місяця поспіль".

Акції Zijin Mining подешевшали на 3,3% на торгах у Шанхаї в понеділок, China International Capital Corp. - на 1,2%, Foshan Haitian Flavouring & Food - на 2%.

У Гонконзі дорожчають акції фінансових компаній, зокрема China Construction Bank (+1%), HSBC (+1,6%), Industrial & Commercial Bank of China (+1,4%).

Водночас дешевшають папери Meituan (-0.9%), China Shenhua Energy (-0,8%), China Resources Land (-1,3%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 піднявся на 1%, південнокорейський Kospi - на 0,5%.




Просмотров: 203
Другие новости