Компании

все компании

Фондові індекси Європи зростають на торгах у п'ятницю

2 червня 2023 року, 14:49
Європейські фондові індекси зростають на торгах у п'ятницю на позитивних новинах про ситуацію з держборгом і можливу паузу в посиленні грошово-кредитної політики в Сполучених Штатах.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:57 кв підвищився на 0,79% і становив 458,88 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 під час сесії піднявся на 0,81%, німецький DAX - на 0,84%, французький CAC 40 - на 0,98%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,7% і 0,77% відповідно.

Як повідомлялося, американський Сенат схвалив бюджетний законопроєкт, що призупиняє дію ліміту держборгу США. Це знімає проблему, що слугувала джерелом невизначеності на світових ринках останнім часом, зазначає MarketWatch.

Тим часом президент Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Патрік Харкер, який цього року має право голосу у Федеральному комітеті з операцій на відкритому ринку (FOMC), заявив про необхідність паузи в підвищенні процентних ставок.

"Я думаю, нам слід пропустити підвищення ставки, принаймні, на червневому засіданні. Ми можемо дозволити деяким проблемам вирішитися самим собою, принаймні, тією мірою, якою це можливо, до того, як ми почнемо обговорювати наступний підйом ставки", - пояснив Харкер під час заходу Національної асоціації економіки бізнесу (National Association for Business Economics, NABE) у четвер.

Крім того, у п'ятницю стало відомо про зростання обсягів промислового виробництва у Франції у квітні на 0,8% у щомісячному вираженні після зниження на 1,1% у березні. Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав підвищення на 0,3%.

Акції британського виробника ветеринарних препаратів Dechra Pharmaceuticals дорожчають на 8,1% після новин про його згоду на поглинання шведською компанією EQT за 4,88 млрд фунтів стерлінгів ($6,11 млрд).

Також на торгах у Лондоні істотно зростають у ціні папери сировинних компаній Anglo American (+3,9%), Antofagasta (+3,6%) і BHP Group (+2,7%).

Капіталізація нафтових компаній підвищується слідом за вартістю нафти, зокрема Shell - на 0,8%, BP Plc - на 1,6%, TotalEnergies - на 1,8%.

Ринкова ціна International Consolidated Airlines Group S.A. (IAG) піднімається на 0,5%, незважаючи на штраф у розмірі $1,1 млн, виписаний владою США владі British Airways, що входить до неї, через ситуацію з поверненням коштів пасажирам.

Котирування акцій виробників шин Pirelli і Michelin додають 1,6%, Continental - 2,4%, автомобільних Renault, Iveco і Stellantis - 3%, 1,7% і 1,2% відповідно.

Папери німецької енергетичної компанії Uniper, що напередодні стали лідером зростання серед компонентів Stoxx Europe 600, дешевшають на 15,5%.




Просмотров: 289
Другие новости