Компании

все компании

Німеччина зробить внесок у післявоєнні гарантії безпеки України - Шольц

1 червня 2023 року, 16:58
Німеччина зробить внесок у повоєнні гарантії безпеки України, заявив федеральний канцлер Олаф Шольц у рамках саміту Європейського політичного співтовариства, що відбувається в Молдові.

"Ми зараз робимо свій внесок у підтримку України. І ми завжди говорили, що мають бути гарантії мирного порядку після війни. І Німеччина зробить свій внесок. Який вигляд вони (гарантії - ІФ-У) матимуть у конкретному плані, нам ще належить обговорити, і ми давно говоримо про це", - заявив Шольц.

За його словами, фінансова, гуманітарна підтримка та підтримка зброєю, яку Німеччина надає Україні, - це внесок у те, щоб Україна продовжувала чинити опір російській агресії на тлі безперервних атак.

"Наша фінансова та гуманітарна допомога, а також підтримка, яку ми надаємо зброєю, дуже важливі - і, після США, є найбільшим внеском будь-якої окремої країни. Те, що ми надали в плані ППО, дуже важливо зараз, у той час, коли так багато ракетних ударів, ударів літаків, ударів крилатими ракетами з боку Російської Федерації, і саме в цьому наш внесок, щоб Україна чинила опір", - зазначив він.

Шольц також наголосив, що проведення такого заходу як саміт Європейського політичного співтовариства є внеском у добру розбудову безпечної Європи. При цьому, як запевнив німецький канцлер, агресивна війна Росії проти України - його пріоритетна тема.

"Найбільше всіх нас хвилює агресивна війна Росії в Україні, яка ставить під сумнів європейську архітектуру миру і безпеки і, звісно ж, є жахливою загрозою для України і людей, які живуть там щодня. У цьому відношенні важливо, щоб усі держави, які не мають жодних ревізіоністських планів такого роду, зібралися і поговорили одна з одною тут, далеко за межами їхнього членства в Європейському Союзі", - сказав він.

"Європейське політичне співтовариство є внеском у добрий загальний розвиток нашої Європи. Дуже важливо, що ми підтримуємо Україну. Ми робимо це у великих масштабах, і Європа єдина в підтримці України в захисті своєї країни", - резюмував Шольц.




Просмотров: 298
Другие новости