Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР підвищуються в четвер

1 червня 2023 року, 12:23
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в четвер підвищуються, винятком виступає тільки південнокорейський ринок акцій.

Підтримку настроям інвесторів надала новина про те, що Палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила законопроект щодо ліміту держборгу, а також сильна статистика.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у виробничій сфері Китаю, що розраховується Caixin Media і S&P Global, у травні піднявся до 50,9 пункту порівняно з 49,5 пункту місяцем раніше. Це стало несподіванкою для аналітиків, які не очікували зміни показника. Значення індикатора вище за позначку в 50 пунктів вказує на зростання активності в промсекторі, нижче - про ослаблення.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:33 кв збільшився на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 1%.

На Гонконгській фондовій біржі найістотніше підвищення показують акції інтернет-компаній Meituan, Baidu Inc. і Tencent - на 6,1%, 4,7% і 4,1% відповідно, ритейлера JD.com Inc. - на 5,3%, нафтової PetroChina Co. - на 3,2%.

Тим часом дешевшають папери девелоперів Longfor Group Holdings Ltd. і Country Garden Holdings - на 2,3% і 1,4% відповідно.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:29 кв збільшився на 0,7%.

До числа лідерів зростання котирувань входять акції інвестиційно-технологічної SoftBank Group (+4,7%), електроенергетичної Tokyo Electric Power Co. (+3,7%), банку Mitsubishi UFJ (+3,5%).

Також дорожчають папери технологічних компаній Renesas Electronics (+4%) і Advantest Corp. (+0,3%), виробника споживчої електроніки Sony (+0,5%), автомобільної Toyota Motor (+0,7%), виробника ігрових консолей Nintendo (+1,7%).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 до 8:29 кв додав 0,3%.

Капіталізація найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP знизилася на 0,1%, тоді як вартість конкуруючої Rio Tinto зросла на аналогічну величину.

Південнокорейський індекс Kospi з початку торгової сесії опустився на 0,2%.

Котирування акцій одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. знизилися на 0,3%, автовиробника Hyundai Motor - на 1%.




Просмотров: 175
Другие новости