Компании

все компании

Експорт через "зерновий коридор" минулого тижня збільшився на 78%

1 червня 2023 року, 07:01
Експорт української агропродукції через морські порти Одеської області з 22-го по 28 травня (43-й тиждень роботи "зернового коридору") збільшився на 78% порівняно з тижнем раніше, до 210,5 тис. тонн, повідомив Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

"Приріст є, проте це мінімальні відвантаження порівняно з потенціалом цього каналу експорту", - зазначив УКАБ на сайті у вівторок.

За інформацією аналітиків, з портів Великої Одеси було відвантажено тільки чотири судна, як і тижнем раніше, а інспекцію на вхід пройшло 15 суден.

"З такими показниками експортувати надлишки продукції, що знаходяться на території України, до початку надходження нового врожаю буде надзвичайно складно. Російська сторона продовжує гальмувати роботу цього експортного каналу", - підкреслили в УКАБ.

При цьому уточнюється, що в структурі експорту української сільгосппродукції за цей звітний тиждень найбільші частки припали на кукурудзу (91%) і ячмінь (9%). Українська продукція вирушила в Азію (Китай) - 128 тис. тонн, Африку (Єгипет) - 17 тис. тонн і Європу (Іспанія) - 66 тис. тонн.

Загалом від початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року до 28 травня 2023 року вдалося експортувати 30,5 млн тонн агропродукції, що виводить на середній обсяг відправки на тиждень 709,3 тис. тонн.




Просмотров: 216
Другие новости