Компании

все компании

Ціна пальмової олії опустилася до мінімуму

31 травня 2023 року, 16:30
Вартість пальмової олії опустилася до мінімуму з листопада 2022 року на тлі високої пропозиції та зниження попиту, зазначає Trading Economics.

Серпневі ф'ючерси на пальмову олію на Малазійській біржі в середу знизилися в ціні майже на 6%, до 3205 ринггітів ($694) за тонну. Протягом сесії котирування опускалися до 3196 ринггітів за тонну. Пальмова олія дешевшає вже третій місяць поспіль.

Тиск на ціни чинять, зокрема, слабкі дані з Китаю, де вже два місяці знижується активність у промисловому секторі.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості КНР опустився в травні до 48,8 пункту порівняно з 49,2 пункту місяцем раніше, оновивши мінімум за п'ять місяців.

Малайзія, за оцінками, у квітні наростила виробництво пальмової олії на 20-30%, а в травні дещо скоротила її експорт.

Тим часом різке зростання виробництва в Індонезії, як очікується, призведе до надлишку товару на внутрішньому ринку, що скорочується.

Своєю чергою, Ель-Ніньо (природний феномен, що сильно впливає на клімат у низці світових регіонів - ІФ-У), найімовірніше, не матиме цього року впливу на виробництво пальмової олії в країнах Південно-Східної Азії, хоча ризики щодо наступного року зберігаються.

Індонезія і Малайзія - найбільші у світі виробники пальмової олії, яку використовують у харчовій промисловості та виробництві біопалива.




Просмотров: 253
Другие новости