Компании

все компании

Фондові індекси АТР демонструють активне зниження

31 травня 2023 року, 13:55
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють активне зниження під час торгів у середу через гірші, ніж очікувалося, дані про активність у виробничому секторі Китаю.

Тим часом Комітет з регламенту Палати представників США напередодні схвалив винесення законопроєкту щодо підвищення ліміту держборгу на голосування в нижній палаті Конгресу. Комітет проголосував сімома голосами "за" подальший розгляд законопроєкту, шість членів комітету виступили "проти".

Таким чином, законопроєкт може бути винесено на обговорення і голосування в середу. Для його ухвалення в Палаті представників, що складається з 435 членів, необхідно набрати близько 218 голосів. У разі успішного голосування законопроект надійде на розгляд до Сенату.

Конгрес і Білий дім намагаються, щоб законопроект був схвалений до 5 червня. Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що ресурси її відомства будуть вичерпані до цього терміну.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite знижується на 1% у середу.

Як повідомлялося, офіційний індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю знизився в травні до 48,8 пункту порівняно з 49,2 пункту місяцем раніше, оновивши мінімум за п'ять місяців.

Експерти в середньому очікували зростання індикатора до 49,4 пункту, зазначає Trading Economics.

Значення індексу нижче позначки в 50 пунктів вказує на скорочення активності в промисловому секторі. Індикатор перебуває нижче цього рівня другий місяць поспіль.

Активне зниження демонструють акції технологічних і енергетичних компаній, а також виробників споживчих товарів, зокрема Kunlun Tech (-1,6%), Zhongji Innolight (-3,5%), Contemporary Amperex (-1,3%), Longi Green Energy (-1,8%), Kweichow Moutai (-1,8%) і Wuliangye Yibin (-2,4%).

Гонконгський індекс Hang Seng падає на 2,9% і може завершити травень обвалом на 9%.

Лідерами падіння серед найбільших компаній є акції Meituan і Alibaba Group Holding, що дешевшають на 5,8% і 3,4% відповідно.

Також знижуються котирування паперів таких компаній як KE Holdings (-9,4%), ZTO Express (-7,9%), Prada Spa (-5,4%), Kuaishou Tech (-4,5%) і Wuxi Biologics (-3,8%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втратив близько 1,6%.

У середу стало відомо, що роздрібні продажі в Японії у квітні збільшилися на 5% порівняно з тим самим місяцем минулого року.

Показник зріс за підсумками 14-го місяця поспіль, проте темпи зростання сповільнилися порівняно з переглянутим підйомом на 6,9% у березні. Аналітики в середньому очікували більш значного підвищення - на 7%, повідомляє Trading Economics.

Тим часом промвиробництво в Японії минулого місяця знизилося на 0,4% відносно березня, показали попередні дані. Показник знизився вперше із січня. У березні промвиробництво зросло на 1,1% порівняно з лютим.

Ціна акцій Nippon Steel знижується на 1,8%, Sumitomo Metal - на 1,3%, Kobe Steel - на 1,7%, Inpex Corp. - на 1,6%, Eneos Holdings - на 1,4%.

Котирування паперів Advantest, Tokyo Electron і Keyence опускаються на 1-2%.

Австралійський S&P/ASX 200 знизився на 1,4%.

Капіталізація енергетичних компаній Woodside Energy і Beach Energy знижується більш ніж на 2% через падіння цін на нафту напередодні.

Також негативну динаміку демонструють акції гірничодобувних фірм, зокрема BHP Group (-1,7%), Fortescue Metals (-1,6%), Rio Tinto (-1,5%), Newcrest Mining (-0,3%) і Allkem (-0,5%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI втратив 0,3%.

Вартість акцій Samsung Electronics зменшилася на 1,2%, Hyundai Motor - на 0,3%.




Просмотров: 189
Другие новости