Компании

все компании

Євросоюз запровадить збір для громадян 60 країн із безвізовим в'їздом

31 травня 2023 року, 15:56
З 2024 року громадяни 60 країн, у яких діє безвізовий режим з Євросоюзом, повинні будуть отримати спеціальний дозвіл на в'їзд ETIAS, реєстрація обійдеться в 7 євро з людини, повідомляє видання Time Out.

"Нова пропускна система для відвідування країн ЄС, так звана "Система авторизації в'їзду до Європи" (ETIAS), має набути чинності 2024 року. У рамках цієї програми громадяни країн, які подорожують до Євросоюзу традиційно без віз, повинні будуть отримати спеціальний дозвіл на в'їзд або транзит через ЄС. Реєстрація обійдеться в 7 євро, дозвіл необхідно оформити не пізніше, ніж за 96 годин до поїздки", - пише Time Out.

До списку країн, які можуть скористатися цією програмою, увійшли Албанія, Аргентина, Бразилія, Канада, Грузія, Ізраїль, Японія, Мексика, Молдова, Чорногорія, Сербія, Південна Корея, Україна, ОАЕ, Велика Британія, США, Японія та інші.

Як зазначає видання, туристам не потрібно буде оформлятися і щоразу платити збір. Дозвіл діятиме протягом трьох років або до дати закінчення терміну дії паспорта. ETIAS дасть змогу перебувати в Євросоюзі до 90 днів протягом півроку.

Передбачалося, що нововведення набуде чинності в листопаді 2023 року, але її вирішили відкласти через побоювання країн-членів ЄС щодо реалізації програми.

По материалам: видання Time Out





Просмотров: 525
Другие новости