Компании

все компании

ДонорUA закликає українців до донації крові для забезпечення постраждалих від ракетних обстрілів

31 травня 2023 року, 07:24
Платформа ДонорUA закликає українців планувати донації крові для забезпечення кров'ю можливих постраждалих від ракетних обстрілів.

Як наголошується в прес-релізі платформи, інтенсивність ворожих ракетних обстрілів по всій Україні знову зростає, і багато українців прагнуть допомогти постраждалим.

"Ми співпрацюємо з усіма центрами крові, Міністерством охорони здоров'я та Українським центром трансплант-координації, які повідомляють про потреби крові в різних регіонах країни. Завдяки цьому ми можемо правильно скоординувати донорів до закладів, де потрібна саме їхня група крові, а також підкажемо, як підготуватися до донації", - наводиться слова, на яких зазначає співзасновниця та СЕО ДонорUA Ірина Славінська.

Експерти платформи зазначають, що "велике скупчення людей - це ризики як для самих донорів, так і для лікарень".

Платформа ДонорUA вже об'єднала понад 127 тис. регулярних донорів крові з усієї України. В особистому кабінеті платформи донори можуть планувати свої донації заздалегідь.

"Завдяки тому, що донор планує здачу крові через особистий кабінет, центр крові може розрахувати навантаження на день і вести свою діяльність планово. Це означає єдине - без черг. Уся інформація про донації людини буде зібрана в одному місці, а завдяки вбудованому календареві є можливість розрахувати інтервал до наступної донації крові або її компонентів", - підкреслюють експерти платформи.




Просмотров: 204
Другие новости