Компании

все компании

Курс долара США слабо знижується до основних світових валют

26 травня 2023 року, 10:41
Курс долара США слабо знижується до основних світових валют вранці в п'ятницю після істотного зростання напередодні.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,17%. Індикатор виріс на 0,35% у четвер і завершує в плюсі третій тиждень поспіль.

Підтримку долару цього тижня надали очікування, що Федрезерв не стане знижувати ставку до кінця року з метою боротьби з високою інфляцією, а також хороші статдані щодо американської економіки.

Так, у четвер міністерство торгівлі США поліпшило оцінку зростання економіки країни в першому кварталі до 1,3% у перерахунку на річні темпи з раніше оголошених 1,1%, хоча аналітики загалом не очікували перегляду даних.

Крім того, напередодні президент США Джо Байден і лідер республіканської більшості в Палаті представників Кевін Маккарті оптимістично оцінили перебіг переговорів про підвищення стелі держборгу. Член Палати представників від штату Оклахома Кевін Херн навіть висловив сподівання, що угоди буде досягнуто до вечора п'ятниці.

Пара євро/долар за даними на 9:05 кв торгується на рівні $1,0737 порівняно з $1,0728 на закриття попередньої сесії, євро зміцнюється приблизно на 0,1%.

Курс фунта зростає на 0,1% і становить $1,2334 проти $1,2321 напередодні.

Долар до ієни опустився під час торгів на 0,2%, до 139,75 ієни проти 140,06 ієни в четвер.

У парі з австралійським доларом долар США подешевшав на 0,2%, до 1,535/$1.

Як стало відомо в п'ятницю з попередніх даних, роздрібні продажі в Австралії у квітні не змінилися в щомісячному обчисленні після зростання на 0,4% у березні. Опитані Trading Economics аналітики прогнозували підйом показника на 0,2%.

Продажі продуктів харчування скоротилися на 0,1%, оборот у кафе і ресторанах зменшився на 0,2%, тоді як продажі одягу і взуття підскочили на 1,9%, а продажі в універмагах зросли на 1,5%.




Просмотров: 238
Другие новости