Компании

все компании

Фондові індекси Європи не показують єдиної динаміки

26 травня 2023 року, 15:35
Європейські ринки акцій вдень у п'ятницю рухаються різноспрямовано після падіння напередодні. Інвестори оцінюють перспективи вирішення ситуації навколо держборгу США, статистику роздрібних продажів у Великій Британії та корпоративні новини.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 до 11:49 КВ піднявся на 0,25% і становив 457,34 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 і французький CAC 40 підвищуються на 0,1%. Італійський FTSE MIB знижується на 0,4%, іспанський IBEX 35 - на 0,3%. Німецький DAX практично не змінюється.

Представники Білого дому і республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США близькі до укладення угоди щодо збільшення ліміту на державні запозичення на два роки, повідомила The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що угоду може бути укладено вже в п'ятницю, 26 травня. Таким чином, Штати зможуть уникнути дефолту за держборгом, який міг статися, за різними оцінками, приблизно на початку червня через брак коштів на виплати відсотків у американського Мінфіну.

Тим часом у Великій Британії роздрібні продажі зросли на 0,5% у квітні порівняно з попереднім місяцем. Експерти в середньому очікували менш значного підвищення - на 0,3%, зазначає Trading Economics.

Автовиробник Volkswagen і дочірня Audi досягли попередньої угоди з американською владою про виплату $85 млн за маніпулювання тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам. Ціна акцій Volkswagen зростає на 0,7%.

Ринкова вартість AstraZeneca збільшується на 0,6%. Фармкомпанія повідомила про позитивні результати випробувань своїх протиракових препаратів у поєднанні з хіміотерапією.

Серед лідерів зростання на торгах у Лондоні перебувають котирування паперів сировинних компаній, зокрема Rio Tinto (+3,7%), Antofagasta, BHP Group, Glencore (+2,9% у всіх трьох), Anglo American (+2,7%) і Fresnillo (+1,1%).

Акції великих банків, навпаки, дешевшають: Credit Suisse - на 1,7%, BNP Paribas - на 0,6%, Societe Generale і Deutsche Bank - на 0,8%, Commerzbank - на 1,3%, Barclays - на 1,1%.

Італійські Banco BPM, Intesa Sanpaolo, BPER Banca, UniCredit, Banca Generali і Mediobanca Banca di Credito Finanziario втрачають у ринковій вартості 1,1-2,4%, іспанські Bankinter, Banco de Sabadell, Banco Santander і Unicaja Banco - 0,9-2,1%.




Просмотров: 324
Другие новости