Компании

все компании

Фондові індекси АТР завершили торги в плюсі

26 травня 2023 року, 16:13
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону завершили в плюсі торги в п'ятницю, отримавши підтримку за рахунок різкого підйому американського індексу Nasdaq у четвер.

Nasdaq напередодні підскочив на 1,7%, багато в чому за рахунок зростання акцій Nvidia Corp. майже на 25%. Це стало позитивним фактором для азіатських компаній, що представляють техсектор.

Також інвестори оцінюють перспективи успішного вирішення ситуації з держборгом США.

Представники адміністрації президента Джо Байдена і республіканської більшості в Палаті представників близькі до укладення угоди про збільшення ліміту на держзапозичення на два роки, написав раніше The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела. У такому разі Палата зможе провести голосування про схвалення угоди у вівторок, 30 травня, оскільки в понеділок у США святкують День поминання.

Імовірність повноцінної угоди, що передбачає довгострокове підвищення стелі держборгу, експерти Goldman Sachs оцінюють у 80%, шанси на короткострокове рішення - у 10%, і ще 10% становить імовірність, що Конгрес не зможе домовитися з Білим домом вчасно.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite виріс на 0,35% у п'ятницю, проте завершив тиждень різким зниженням.

Акції китайських ІТ-компаній подорожчали, тоді як папери фірм, що працюють у секторі альтернативної енергетики, подешевшали, зокрема Longi Green Energy (-2,9%), BYD Company (-3,4%), Contemporary Amperex (-1,8%), Sungrow Power (-5%) і Tianqi Lithium (-3,8%).

Гонконгська біржа була закрита у зв'язку з державним святом.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додав 0,37%.

Лідерами зростання стали папери Kawasaki Heavy Industries, що подорожчали на 6,7%, а також папери Taiyo Yuden і SCREEN Holdings, що виросли в ціні на 6,5% і 5,8% відповідно.

Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 0,23%, проте втратив 1,7% з початку тижня.

Ціна паперів BHP Group зросла на 1,4%, Rio Tinto - на 2,2%, Fortescue Metals - на 3,2%.

Капіталізація фінансових компаній Macquarie Group, NAB і ANZ Group також зросла в межах 1%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додав 0,16%.

Вартість акцій Samsung Electronics збільшилася на 2,2%, Hyundai Motor - на 1%.

Тайванський індекс TAIEX підскочив на 1,3%, багато в чому завдяки зростанню котирувань Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. на 4,2%. Днем раніше акції найбільшого у світі виробника мікрочипів за контрактом збільшилися на 3,9%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 259
Другие новости