Компании

все компании

Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта

23 травня 2023 року, 11:41
Долар США слабо зміцнюється до євро і фунта стерлінгів, стабільний у парі з ієною.

Трейдери продовжують уважно стежити за перебігом переговорів з питання збільшення ліміту держзапозичень у США.

Переговори американського президента Джо Байдена і спікера Палати представників Конгресу США республіканця Кевіна Маккарті в понеділок, за словами обох сторін, були продуктивними, проте угоди досягнуто не було. Тим часом дедлайн для підвищення стелі держборгу наближається: міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила напередодні, що кошти у її відомства, "з високою ймовірністю", закінчаться на початку червня і, можливо, навіть до 1 червня.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає у вівторок 0,12%, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

За останній місяць доларовий індекс ICE зріс на 1,9%, що зумовлено "як збільшенням попиту на надійні активи, так і ослабленням очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) буде змушена перейти до швидкого зниження ставки цьогоріч", зазначає аналітик Ebury Partners Метью Раян.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Буллард у понеділок заявив, що, на його думку, американському ЦБ необхідно підняти базову процентну ставку ще двічі цього року.

"Я думаю, нам доведеться підвищити ставку, щоб чинити достатній тиск на інфляцію", - сказав Буллард на фінансовому форумі в понеділок.

Його колега з Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив в інтерв'ю CNBC, що шанси на підйом ставки або її збереження на колишньому рівні за підсумками червневого засідання Федрезерву приблизно однакові. Днем раніше Кашкарі заявив The Wall Street Journal, що готовий підтримати паузу в циклі посилення політики Федрезерву.

Пара євро/долар за даними на 8:50 кв торгується на рівні $1,0805 порівняно з $1,0813 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта становить $1,2426 порівняно з $1,2438 у понеділок.

Вартість американської валюти до ієни опустилася до 138,57 ієни проти 138,6 ієни за підсумками попередніх торгів.

Курс долара щодо юаня піднявся під час торгів до 7,0528 юаня проти 7,0358 юаня на закриття ринку в понеділок.




Просмотров: 162
Другие новости