Компании

все компании

Провідний світовий виробник мікросхем із Тайваню став найдорожчою компанією Азії

22 травня 2023 року, 13:25

Провідний світовий виробник мікросхем на замовлення Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. повернув собі звання найдорожчої компанії Азії, обігнавши TencentHoldings Ltd.

З початку поточного року акції TSMC подорожчали на 18,4%, а за останні п'ять днів - на 7,2%. Наразі капіталізація компанії становить 13,8 трлн нових тайванських доларів ($450 млрд), свідчать дані Market Watch.

TSMC збільшила чистий прибуток у першому кварталі 2023 року на 2,1% порівняно з тим самим періодом минулого року, виручку - на 3,6%. Показники, однак, були на 30% і 19% нижчими, ніж у попередньому кварталі.

Проте експерти розраховують, що активний розвиток сфери штучного інтелекту сприятиме зростанню попиту на передові чипи, що випускаються TSMC.

Капіталізація Tencent, яка ще недавно посідала перше місце в списку найбільших азіатських компаній, збільшилася на 7,4% цього року і практично не змінилася за останній місяць на тлі повільного відновлення китайської економіки. Наразі капіталізація Tencent становить 3,17 трлн гонконгських доларів ($405 млрд).


теги: TSMC



Просмотров: 366
Другие новости